.

Ne-am despartit de Maradona

Distribuie prietenilor tai!

Diego Maradona, legenda fotbalului mondial, a murit. Argentinianul avea 60 de ani si a suferit un stop cardiac.

Acum 10 zile, marele fotbalist fusese supus unei delicate interventii chirurgicale la cap, pentru inlaturarea unui cheag de sange. S-a stins acasa, la locuinta lui din Tigre, Argentina. A fost considerat de catre multi cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor si a impartit cu Pele titlul de jucator al secolului, decernat de FIFA.

Un idol pentru sute de milioane de iubitori ai fotbalului din toata lumea,  Diego Maradona, fundas si atacant, s-a nascut intr-o familie saraca din Buenos Aires si a ajuns una dintre cele mai mari personalitati din lumea fotbalului.

A fost cel mai mare jucător al anilor ’80 si ’90. Iar la Cupa Mondială din 1990 a fost adversarul lui Hagi. Maradona este unicul jucător din istoria fotbalului transferul căruia a bătut recordul mondial de două ori; prima dată atunci când a fost transferat la FC Barcelona pentru 5  milioane de lire sterlin, și a doua oară când a fost transferat la Napoli pentru £6,9 milioane lire sterline.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Un geniu al fotbalului, cu o viata tumultoasa, marcata de excese

Maradona a fost adulat, dar si controversat. E considerat un geniu al fotbalului, dar aceasta eticheta a fost mereu insotita de scandalurile privind consumul de droguri. S-a retras complet de pe teren cand avea 37 de ani. Dar s-a drogat in continuare, iar cativa ani mai tarziu a fost internat la dezintoxicare.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.