.

NASA a fost victima unei escrocherii

Distribuie prietenilor tai!

Un furnizor de piese metalice a emis certificate false de conformitate, timp de 19 ani. Printre clientii sai, un mare nume – Agentia Nationala Spatiala Americana, NASA.

Dupa cum relateaza futura-sciences.com, din cauza pieselor cu defect, doua lansari NASA au esuat, una in 2009 si cealalta doi ani mai tarziu. Este vorba despre rachete Taurus XL, cu care NASA plasa pe orbita doi sateliti de observatie terestra. Clapeta de deschidere a rachetelor nu a functionat corespunzator, satelitii nu s-au putut desprinde si au fost pierduti.

Specialistii NASA si-au batut capul sa afle cauza. Au constatat ca e vorba de defecte la imbinarile de aluminiu si au cerut furnizorului –  Sapa Profiles – sa verifice calitatea pieselor. In cele din urma, s-a stabilit ca timp de aproape 20 de ani, compania emitea certificate falsificate privind calitatea pieselor.

“Aceasta frauda a distrus ani de cercetari stiintifice”– a declarat Jim Norman, director de lansari la NASA. Pierderile sunt de aproape 700 de milioane de dolari.

Interesant:   Ce serie de laptopuri Acer este dedicată gamingului?

Sapa Profiles, care si-a schimbat numele si acum se numeste Hydro Extrusion, refuza sa-si asume intreaga vina pentru cele doua lansari esuate. Justitia americana a decis sa excluda compania de la orice contracte cu statul.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.