.

Naruhito a devenit Împăratul Japoniei

Distribuie prietenilor tai!

Naruhito a devenit, oficial, Împărat al Japoniei, începând de azi și a dat startul unei noi, Reiwa în acest stat insular. Noul împărat a promis să își îndeplinească rolul de “simbol al statului și al unității”, în cadrul primului său discurs public de la urcarea pe tron. În vârstă de 59 de ani, Naruhito a ținut un scurt discurs protocolar la Palatul Imperial de la Tokio, în ceremonia de preluare a puterii imperiale. El îi succede tatălui său, Akihito, care a abdicat oficial ieri, fiind primul suveran nipon care recurge la o astfel de metodă în ultimii 200 de ani.

Akihito, care de acum va purta titlul de Împărat Emerit, a fost îndrăgit de poporul nipon ca urmare a implicării sale în numeroase activități umanitare și de suport după dezastre naturale. De altfel, în discursul său oficial, Naruhito a omagiat personalitatea tatălui său și a promis că va fi cel puțin la fel de devotat poporului japonez.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

“Akihito a dat dovadă de compasiune profundă prin propriul său comportament”, a declarat noul împărat. “Jur că voi reflecta adânc asupra cursului urmat de Împăratul Emerit și voi îndeplini responsabilitatea mea ca simbol al statului și al unității poporului japonez”, a precizat Împăratul Naruhito.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.