.

Narcos pe Dâmbovița. Un șef de cartel mexican, arestat la București

Distribuie prietenilor tai!

Poliţia a făcut publice imagini cu șeful unui cartel de droguri mexican, prins în România şi extrădat în Statele Unite ale Americii în iulie 2020.

Mexicanul, responsabil de mai multe asasinate, a fost capturat anul trecut în România, însă informaţia a fost făcută publică abia duminică, deoarece autorităţile americane au desfăşurat în tot această perioadă o amplă acţiune de destructurare a reţelei la nivel internaţional, în cadrul căreia au fost arestate sute de persoane.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în cursul anului 2020, poliţiştii Serviciul Antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au desfăşurat investigaţii ce au vizat membrii unei mari reţele infracţionale din Mexic, implicată în traficul internaţional de droguri.

Colaborare cu SUA

Acţiunea a beneficiat de colaborarea cu DEA, Homeland Security şi US Marshals.

Aceasta a constat într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, sub aspectul cercetării infracţiunilor de spălare de instrumente monetare, conspiraţie la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale şi importul de substanţe controlate, prevăzute de Codul Statelor Unite. Aceste fapte sunt corespunzătoare în legislaţia română cu infracţiunile de trafic internaţional de droguri de mare risc şi spălarea banilor.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Succesul activităţilor poliţieneşti desfăşurate a dus la emiterea unui mandat provizoriu de arestare, în vederea extrădării, emis de autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii, pe numele unui cetăţean mexican, mandat ce a fost pus în aplicare de autorităţile române. Această operaţiune a fost parte integrantă a unei acţiuni de amploare desfăşurată de Drug Enforcement Administration, în care au fost realizate 230 de arestări şi 11 mandate de percheziţie.

În iulie 2020, mexicanul a fost extrădat în Statele Unite ale Americii, urmând să fie judecat pentru acuzaţiile care i-au fost aduse.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.