.

Nancy Pelosi a plecat spre Asia

Distribuie prietenilor tai!

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor Statelor Unite, Nancy Pelosi, a confirmat, duminică, că se află în drum spre Asia, fără a menţiona o posibilă etapă în Taiwan, care ar putea înrăutăţi şi mai mult relaţiile dintre China şi Statele Unite, relatează France Presse.

“Conduc o delegaţie a Congresului în regiunea indo-pacifică pentru a reafirma angajamentul neclintit al Americii faţă de aliaţii şi prietenii săi din regiune”, a spus dna Pelosi într-un comunicat.

“În Singapore, Malaezia, Coreea de Sud şi Japonia vom organiza întâlniri la nivel înalt pentru a discuta despre cum ne putem promova valorile şi interesele comune, inclusiv pacea şi securitatea, creşterea economică şi comerţul, despre pandemia de COVID-19, criza climatică, drepturile omului şi guvernanţa democratică”, a adăugat ea.

Ministerul de Externe din Singapore a confirmat că dna Pelosi şi delegaţia care o însoţeşte vor vizita oraşul-stat în perioada 1-2 august.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor menţine neclaritatea în jurul unei posibile vizite în Taiwan din motive de securitate, notează AFP.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

De mai multe săptămâni, tensiunile dintre Statele Unite şi China au crescut din cauza informaţiilor că ea ar putea vizita insula autonomă, pe care China o consideră parte a teritoriului său.

Beijingul ar considera chiar şi o scurtă vizită a preşedintei Camerei Reprezentanţilor în insulă ca o provocare.

Washingtonul nu are relaţii diplomatice cu Taipeiul şi recunoaşte regimul comunist de la Beijing ca singurul reprezentant al Chinei. Dar Statele Unite vând arme insulei şi îi laudă regimul “democratic”.

Vizita lui Nancy Pelosi intervine pe măsură ce tensiunea militară creşte în regiune.

Armata taiwaneză a efectuat cele mai importante exerciţii militare anuale în această săptămână, care au inclus simulări de interceptări ale unor atacuri chineze pe mare.

Între timp, portavionul american USS Ronald Reagan şi flotila sa au plecat din Singapore spre Marea Chinei de Sud, ca parte a unei operaţiuni programate, a anunţat US Navy.

Şi sâmbătă, ca răspuns, China a organizat un exerciţiu militar “cu muniţie reală” în Strâmtoarea Taiwan.

Interesant:   Biden, un cadavru politic
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.