.

Muncitorii sezonieri pot reveni in Germania

Distribuie prietenilor tai!

Ministrul federal al agriculturii, Julia Klockner, a declarat ca muncitorii sezonieri se pot intoarce in Germania, incepand de saptamana viitoare, mai exact din 16 iunie fara restrictii.

Guvernul de la Berlin a aprobat un concept in acest sens.

Astfel, lucratorii din tarile Uniunii Europene si statele Schengen asociate, pot reveni in Germania, in mai putin de o saptamana. Numarul de cazuri de COVID-19 e in scadere in Germania, iar restrictiile se ridica, asa ca redeschiderea pentru sezonieri e logica, spun surse de la Berlin. Mai ales ca sectorul agricol german are mari probleme cu forta de munca, pentru culegerea recoltei din acest an.

Restrictiile fusesera introduse pentru a incetini raspandirea coronavirusului. In plina pandemie, numarul lucratorilor a fost plafonat la 80.000, dar nu au venit decat jumatate.

Anul trecut, aproape 300.000 de sezonieri, in special romani si polonezi, au fost angajati in Germania in agricultura.  “Semanatul si culesul nu se intampla pur si simplu. Fermierii au nevoie de ajutor sezonier calificat. In caz contrar, Germania va trebui sa creasca importurile de alimente” – a declarat ministrul federal al agriculturii.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Conditii mai stricte

Potrivit noului concept, aprobat de cabinetul cancelarului Angela Merkel :

  • angajatorii trebuie sa asigure standarde de igiena mai stricte.
  • se va lucra in echipe fixe, astfel incat sa se reduca riscul contagiunii.
  • Daca un muncitor se imbolnaveste, va fi izolata toata echipa.

Masurile raman in vigoare pana pe 31 decembrie.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.