.

Mormantul unui mare filosof a fost vandalizat

Distribuie prietenilor tai!

Mormantul unuia dintre cei mai mari filosofi a fost vandalizat in doua saptamani de doua ori. Este vorba de marele filosof Karl Marx, al carui mormant este situat in cimitirul Highgate, din Londra.

Expresiile si cuvintele ce au fost scrise cu vopsea rosie pe mormantul marelui filosof neamt sunt “Memorial al holocaustului bolsevic”, “Arhitect al genocidului” si “Doctrina urii”. Prima data mormantul acestuia a fost vandalizat de un cetatean cu un ciocan, in seara de 5 februarie, in timp ce al doilea incident s-a petrecut in noaptea de vineri, 15 februarie, iar cel ce a dat informatia catre presa si a observat prima data mormantul este Maxwell Blowfield care a si declarat ca ceea ce s-a intamplat este regretabil, iar daca vopseaua rosie va disparea, pagubele produse de ciocan vor ramane, iar mormantul filosofului nu va mai fi niciodata la fel ca inainte.

Interesant:   Razboiul din Ucraina schimba rutele heroinei catre UE

Tinta primului atac ar fi fost o placuta si asa destul de fragila, realizata din marmura, placuta pe care se aflau numele persoanelor decedate. De mentionat ca dupa acest incident nu a fost retinuta nicio persoana, iar administratorii mormantului, cei de la Marx Grave Trust au declarat atacul drept unul “deliberat si sustinut”.

Mormantul filosofului este situat in Londra, deoarece din anul 1849 acesta s-a mutat acolo, traind in capitala pana cand a murit, mai exact in 1883. Orice vizitator incearca sa ajunga la mormantul lui Karl Marx pentru a se reculege, trebuie sa plateasca un bilet de intrare. In acelasi cimitir, Highgate, este ingropat si una din cele mai mari scriitoare ale perioadei antebelice, George Elliot.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.