.

Moment istoric în Japonia. Împăratul Akihito a abidicat

Distribuie prietenilor tai!

Pentru prima dată în ultimii 200 de ani, împăratul Japoniei renunță de bună voie la tron. Împăratul Akihito a scris acest moment istoric atunci când a decis să abdice, la vârsta de 85 de ani, din cauza problemelor de sănătate. Ceremonia de abdicare a avut loc în această dimineață în cadru restrâns, la Palatul Imperial din Capitala Japoniei, Tokio. În ultimul său mesaj oficial, Akihito a predat simbolurile puterii și a mulțumit poporului pentru sprijinul acordat în timpul celor 30 de ani de domnie.

Dieta Japoneză – Parlamentul de la Tokio – i-a acordat suveranului nipon permisiunea de a abdica, după ce Akihito a anunțat public că nu mai este capabil să își îndeplinească obligațiile zilnice din cauza vârstei și a problemelor de sănătate.

Prințul moștenitor Naruhito va urca pe tron miercuri și va da startul unei noi ere – numită Reiwa – care face parte din calendarul unic al Japoniei. Deși împăratul Japoniei nu deține puteri politice, el este un simbol național important.

Interesant:   Razboiul din Ucraina schimba rutele heroinei catre UE

Domnia de 30 de ani a lui Akihito a fost marcată de numeroasele sale interacțiuni cu supușii care suferea de boli sau cu cei afectați de dezastre. La rândul său, suveranul nipon s-a luptat cu un cancer de prostată din 2003 și o operație de bypass la inimă în 2012.

Potrivit sondajelor de opinie, majoritatea japonezilor au fost de acord cu decizia împăratului de a abdica din cauza problemelor sale de sănătate.

Miercuri, prințul Naruhito, în vârstă de 59 de ani, va deveni cel de al 126-lea împărat al Japoniei și va conduce țara în noua eră Reiwa, punând capăt actualei ere Heisei care a debutat în 1989, odată cu urcarea lui Akihito pe tron.

Împăratul Naruhito a studiat la Oxford și este căsătorit cu prințesa Masako, iar împreună au o fată, prințesa Aiko, născută în 2001. Legea japoneză le interzice femeilor să moștenească tronul imperial, astfel încât moștenitorul coroanei este unchiul prințesei Aiko, prințul Fumihito, urmat de vărul ei, prințul Hisahito în vârstă de 12 ani.

Interesant:   Razboiul din Ucraina schimba rutele heroinei catre UE

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.