.

Moldovenii vor primi mai greu azil in Germania si vor putea fi deportati mai usor

Distribuie prietenilor tai!

Cabinetul federal german, condus de cancelarul Olaf Scholz, a trecut Moldova in categoria tarilor de origine sigure. Acest lucru inseamna ca moldovenii vor obtine azil mai greu ca pana acum, iar procedura de deportare va fi mult simplificata.
In aceeasi categorie, de tara sigura a fost trecuta, alaturi de Moldova, si Georgia. Decizia cabinetului federal german trebuie aprobata si de parlament, ca sa intre in vigoare. Dar nu se asteapta nimeni la probleme in Bundestag in aceasta privinta.

Germania, coplesita de migranti

Este un nou efort al autoritatilor de a stavili imigratia, dupa ce peste un milion de ucraineni au ajuns in Germania anul trecut, la scurt timp dupa izbucnirea razboiului. Insa ucrainenii nu vor intra in aceeasi categorie cu moldovenii sau georgienii. Cetatenii ucraineni, imediat ce vin in Germania, primesc pe loc rezidenta. Pe langa refugiatii ucraineni, in Germania au cerut azil, in primele sase luni ale acestui an, 188.000 de persoane. Dintre acestea, 1910 sunt din Republica Moldova.
In pofida noii legi, georgienii si moldovenii vor putea sa depuna cerere de azil, dar sansele lor de a obtine azil sunt aproape zero. De asemenea, in cazul cetatenilor proveniti dintr-o tara catalogata drept sigura, termenele legale pentru formalitati se scurteaza, mai ales pentru recursurile in care e atacata o decizie de respingere a statutului de azilant.
Ministerul de interne de la Berlin a anuntat ca Germania si Moldova vor incheia un acord privind migratia. Printr-un asemenea acord, de regula, Germania deschide usa migrantilor cu calificari de care e nevoie pe piata muncii. In acest moment, in Germania sunt la mare cautare cadrele medicale medii si soferii de camion.

Interesant:   Americanii, mai dezbinati ca niciodata dupa verdictul primit de Trump

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.