.

Moldova poate conta pe sprijinul americanilor

Distribuie prietenilor tai!

Administratia Joe Biden va da Republicii Moldova un ajutor energetic in valoare de 300 de milioane de dolari. In plus, va impartasi cu autoritatile de la Chisinau informatiile pe care le are despre intentiile Moscovei si eventualele planuri de a destabiliza Republica Moldova.

Anuntul a fost facut de John Kirby, consilier prezidential la Casa Alba. El a reafirmat faptul ca, deocamdata, SUA nu vad o amenintare militara imediata si directa a rusilor la adresa Republicii Moldova. „In acelasi timp, noi credem ca Rusia vrea sa slabeasca Moldova, sa puna la cale o insurectie si sa instaleze un guvern pro-Moscova” – a precizat oficialul american. Kirby a declarat ca administratia americana are incredere in rezistenta guvernului Republicii Moldova.

Situatia din Republica Moldova e in atentia Washingtonului de saptamani intregi, dupa aparitia unor informatii provenind din surse ucrainene, potrivit carora rusii ar pune la cale o lovitura de stat la Chisinau. Se pare ca Moscova nu e straina de amplele proteste de strada impotriva guvernului si impotriva presedintei Maia Sandu. Saptamanal ies in strada mii de oameni, unii adusi cu autocarele din diverse localitati din Republica Moldova, totul fiind organizat de formatiunile politice pro-ruse. Inclusiv in cercurile occidentale se vorbeste despre Moldova ca fiind urmatoarea pe lista lui Vladimir Putin. Nu este exclusa, spun analistii bine informati, o provocare pusa la cale in Transnistria, tot de rusi, ca pretext pentru o interventie militara, tinand cont ca populatia regiunii separatiste e rusofona, iar rusii au acolo trupe ramase din vremea razboiului din anii 90.

Interesant:   Premierul olandez, cu cele mai mari sanse la sefia NATO, primele declaratii dupa ce si Iohannis s-a autopropus

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.