.

Moldova nu recunoaste decat 9 din cele 700 de milioane de dolari datorate Gazprom

Distribuie prietenilor tai!

Presedinta Moldovei, Maia Sandu, le-a transmit rusilor ca datoria fata de Gazprom este de doar 9 milioane de dolari, si nu de 700 de milioane, asa cum sustine Moscova.

„E problema Gazpromului daca nu vrea sa recunoasca rezultatele auditului. Avem documente, auditul a fost realizat de companii binecunoscute. Moldovagaz poate plati Gazprom doar 9 milioane, nu 700 de milioane de dolari” – afirma Maia Sandu.

Guvernul de la Chisinau a fost de acord sa plateasca si compensatii pentru asa-numitele oscilatii de tarif, care se ridica la 153 de milioane de dolari.

Gazprom respinge declaratiile conducerii de la Chisinau si cere Moldovei sa rezolve problema restantelor. In 2021, rusii au fost de acord sa re-esaloneze datoria moldovenilor si au continuat livrarile.

Gazprom afirma ca nu recunoaste auditul, intrucat a fost realizat de companii care nu pot fi considerate independente, mai ales ca acestea nu au implicat deloc Gazprom in audit.

Interesant:   Securitatea în transportul de marfă: prevenirea furturilor și protejarea încărcăturii

Autoritatile din Moldova mentioneaza ca auditul firmei norvegiene Wikborg Rein Advokatfirma AS si a celei britanice Forensic Risk Alliance, din cele 700 de milioane de dolari cerute de Gazprom, 276 de milioane nu sunt justificate, iar termenul pentru plata altor 400 de milioane a expirat.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.