.

Mogul media devenit politician, Silvio Berlusconi a murit, avea 86 de ani

Distribuie prietenilor tai!

Admirat si criticat in egala masura, Berlusconi lasa o amprenta puternica in afaceri, presa, sport si, in primul rand in politica. Berlusconi suferea de leucemie.

Berlusconi a dominat scena politica italiana timp de 3 decenii. Initial, s-a impus ca un foarte bun comunicator, apoi a devenit ceea ce englezii numesc „a kingmaker” – adica un personaj influent care, la vedere, sau din culise, are un cuvant greu in orice inseamna decizie politica.

Berlusconi a fost de trei ori premier. Miliardarul s-a nascut la Milano, pe 29 septembrie, 1936, intr-o familie din clasa mijlocie. In 1961 a absolvit Universitatea din Milano, facultatea de Drept. Si-a inceput cariera ca dezvoltator imobiliar si a devenit bogat in scurta vreme. In 1974 a fondat canalul Telemilano, iar cativa ani mai gtarziu Canale 5, prima retea comerciala de televiziune din Italia. Si-a diversificat afacerile, intrand in domeniul sportului si apoi in investitii financiare.

Berlusconi si-a indreptat atentia spre politica in 1994, cand a infiintat Forza Italia, formatiune de centru-dreapta. Gratie strategiilor sale de comunicare de succes, a ajuns sef al guvernului in doar cateva luni. Dar la scurt timp dupa aceea, a fost vizat de o ancheta anticoruptie. A si fost condamnaat pentru frauda si coruptie, dar apoi verdictul a fost anulat.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

A revenit la putere si a fost cel mai longeviv premier din istoria post-belica a Italiei.

Petrecerile bunga bunga, cu fete foarte tinere

Berlusconi si-a luat adio de la postul de premier in 2011, in contextul problemelor din zona euro, neintelegerilor din partid si din coalitia pe care o conducea, dar si din cauza dezvaluirilor stanjenitoare privind petrecerile “bunga-bunga”, despre care multi au spus ca erau orgii cu fete extrem de tinere.

In ultimii ani, a avut mai multe probleme de sanatate, inclusiv un infarct. A murit de leucemie, boala de care suferea de ceva vreme.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.