.

Moartea lui Prigojin, un avertisment din partea lui Putin ?

Distribuie prietenilor tai!

Multi analisti occidentali sunt de parere ca moartea lui Evgheni Prigojin, liderul gruparii de mercenari Wagner, ar fi un avertisment lansat de Vladimir Putin la adresa elitelor. Avionul in care se afla Prigojin s-a prabusit la scurt timp dupa decolare.

Evgheni Prigojin a fost un apropiat al lui Putin, pana recent. Liderul mercenarilor avea usa deschisa la Kremlin, iar oamenii lui au luptat in Ucraina mai eficient decat armata rusa. De aici s-a nascut o rivalitate intre ministerul Apararii de la Moscova si Prigojin. Totul a culminat cu revolta wagnerienilor, care, la inceputul lui iunie, au pornit spre Moscova. S-a vorbit atunci despre o incercare de lovitura de stat, insa Prigojin spunea ca doar conducerea armatei trebuie sa dispara si ca gruparea Wagner nu are nimic cu presedintele Putin. Rebeliunea mercenarilor a luat sfarsit inainte sa ajunga la Moscova, dar, se pare, pentru Putin a fost o lovitura greu de suportat. Iar relatiile lui cu Prigojin au inghetat. Unii analisti occidentali spun ca, prin moartea lui Prigojin, Putin a vrut sa le arate elitelor sau oficialilor cu chef de lovituri de palat ca nu e cazul sa incerce nimic, fiindca ar avea soarta lui Prigojin. Exista speculatii ca avionul liderului mercenarilor ar fi fost lovit de o racheta ruseasca. La comanda cui ? Poate chiar la comanda lui Putin.

Interesant:   Cum ajunge combustibilul rusesc in Europa, in pofida sanctiunilor

Tipul de avion cu care s-a prabusit liderul mercenarilor, Prigojin, n-a mai avut decat un accident

In 20 de ani de zbor, aeronavele private de tip Embraer nu au inregistrat decat un accident, iar acel accident a fost cauzat de greseli de pilotaj, nu de probleme mecanice. Liderul gruparii de mercenari Wagner se afla la bordul unui asemenea tip de avion. Aparatul de zbor, proprietatea lui Prigojin, s-a prabusit miercuri seara, in Rusia, iar toate cele zece persoane aflate la bord au murit. Printre pasageri figura si Evgheni Prigojin, au confirmat autoriatile ruse. Toate cele zece cadavre au fost recuperate. Acum urmeaza testele ADN.

Compania Embraer a anuntat ca e la curent cu faptul ca un avion Legacy 600 s-a prabusit in Rusia, dar ca nu are niciun fel de informatii privind cauzele. Flightradar24, care urmareste avioanele online, arata ca avionul Embraer Legacy 600 – numar de identificare RA-02795 – in care s-ar fi aflat Prigojin a disparut de pe radar la putin timp dupa decolare. Aeronava parasise Moscova si se indrepta spre Sankt Petersburg.

Interesant:   Premierul slovac, impuscat ieri de un scriitor, e in coma indusa

Potrivit normelor internationale, ancheta va fi facuta de Rusia, insa ar putea participa si Brazilia, fiind tara unde a fost fabricat avionul. Modelul Legacy 600 a inceput sa opereze in 2002 si pana in 2020, cand productia a fost oprita, au fost construite aproape 300 de asemenea aparate de zbor.

Manuela

 

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.