.

Minivacantele de care se vor bucura romanii

zl-ucoz
Distribuie prietenilor tai!

Cea mai mare parte a sarbatorilor legale din acest an s-a terminat, insa pana la sfarsitul anului mai sunt cateva de care romanii se pot bucura. In acest an, din cele 15 zile libere 2019, cele mai multe dintre ele au cazut in zile de miercuri sau joi, iar 5 dintre ele in zile de weekend, astfel ca angajatii nu prea au putut profita de aceste zile pentru a pleca in concedii. Totusi, anul viitor norocul este de partea romanilor, pentru ca vor avea parte de mai multe minivacante.

Pana atunci, cea mai asteptata zi libera este ziua de 15 august din aceasta vara, care va fi intr-o zi de joi, dar pe care romanii o vor lega cu siguranta de weekend si isi vor lua liber si vineri, pe 16 august. Fiind in plin sezon estival, cei mai multi romani vor vrea sa se bucure de 4 zile pline de mare, soare si plaja, exact ca intr-un concediu. Nu uitati insa ca soarele poate avea si efecte nocive asupra sanatatii asa ca, daca va veti petrece aceasta minivacanta la mare, informati-va care este ora exacta gmt la care statul la plaja devine periculos.

Interesant:   Ce oraşe din ţară au piste frumos amenajate pentru biciclişti?

Ultimul prilej de minivacanta din acest an este cu ocazia Craciunului. Zilele de 25 si 26 decembrie, declarate libere legal, vor fi in zilele de miercuri si joi, asa ca, din nou, romanii vor fi tentati sa isi ia liber si pe 27 decembrie pentru ca zilele de Craciun sa se lege de weekend. Asta, desigur, daca nu se va face o exceptie si ziua de 27 decembrie din acest an nu va fi declarata libera legal, la randul ei.

Anul 2020 va fi, insa, mai generos cu romanii. Pe langa sarbatoarea Pastelui, care anul viitor va fi pe 19 aprilie, si a Rusaliilor – 17, 18 iunie 2020, care mereu inseamna weekenduri prelungite pentru romani, 6 alte sarbatori legale se vor lega de weekend in anul 2020. Astfel, ziua Uniriii Principatelor Romane – 24 ianuarie – va fi intr-o zi de vineri, astfel ca 24-26 ianuarie va fi prima minivacanta de care romanii se vor putea bucura in 2020.

Interesant:   Ce aduce Luna noua in zodia Gemeni - 6 iunie

Ziua Muncii, sarbatorita pe 1 mai, va fi de asemenea intr-o zi de vineri, asa ca romanii din nou vor avea 3 zile consecutive in care vor sta acasa, de aceasta data cand vremea va fi mai calduroasa si perfecta pentru iesiri la iarba verde si un gratar cu prietenii sau familia. Peste o luna, angajatii romani vor avea alte 3 zile libere la rand, deoarece Ziua Copilului, celebrata pe 1 iunie, va cadea anul viitor intr-o zi de vineri.

Cea mai lunga minivacanta din 2020 vine odata cu Ziua Sfantului Andrei (30 noiembrie) si cu Ziua Nationala a Romaniei (1 decembrie), deoarece aceste doua zile vor pica in zilele de luni si marti. Legate de weekend, inseamna ca veti avea 4 zile libere pline in care va veti putea odihni sau merge la munte, daca vremea va fi favorabila.

Ultima minivacanta din 2020 este cu ocazia Craciunului. Desi atat prima, cat si a doua zi de Craciun, adica 25 si 26 decembrie, sunt libere legal, practic va veti bucura de liber doar pe 25, deoarece 26 va pica intr-o zi de sambata. Totusi, va fi un weekend prelungit care va avea 3 zile.

Interesant:   Ce aduce Luna noua in zodia Gemeni - 6 iunie
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.