.

Ministrul de interne al Ucrainei, mort în urma prăbușirii elicopterului în care se afla

Distribuie prietenilor tai!

Cel puţin 16 persoane, printre care ministrul de interne ucrainean şi doi copii, au murit miercuri în urma prăbuşirii unui elicopter, miercuri, în apropiere de Kiev, a anunţat poliţia ucraineană, informează AFP şi Reuters.

”Pentru moment avem informaţii privind 16 morţi, printre care doi copii”, a indicat poliţia naţională ucraineană într-un comunicat.

Ministrul de interne ucrainean Denis Monastîrski (42 de ani), prim-adjunctul său Evgheni Ienin (42 de ani) şi un alt înalt demnitar care se aflau la bordul elicopterului şi-au pierdut de asemenea viaţa, a declarat şeful poliţiei ucrainene Ihor Klimenko.

Între altele, 22 de răniţi, printre care zece copii, au fost spitalizaţi, conform aceleiaşi surse.

Elicopterul s-a prăbuşit la Brovarî, un oraş cu circa 100.000 de locuitori aflat la est de Kiev.

”Erau copii şi angajaţi în grădiniţă la momentul producerii acestei tragedii. Toată lumea a fost evacuată. Există victime”, a scris guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, pe aplicaţia Telegram.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Imaginile difuzate pe social media arată un incendiu de amploare la locul prăbuşirii aparatului de zbor. Deocamdată nu există informaţii privind cauza acestei tragedii.

Elicopterul aparţinea Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, aflat în subordinea Ministerului de Interne, a explicat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a afirmat miercuri în conferinţa de presă anuală că Moscova nu a văzut deocamdată propuneri serioase pentru pace în Ucraina şi că ideile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pe acest subiect sunt inacceptabile, relatează Reuters.

Şeful diplomaţiei ruse a asigurat că Moscova este gata să discute despre conflict cu ţările occidentale şi să răspundă la orice propunere serioasă, dar că orice discuţie trebuie să abordeze şi preocupările în context mai larg ale Rusiei cu privire la securitate.

Lavrov şi-a reiterat apelul către NATO de a-şi retrage “infrastructura militară” din Ucraina şi din alte ţări apropiate de graniţele Rusiei.

El a comparat totodată recentele acţiuni ale SUA cu cele ale lui Adolf Hitler şi Napoleon Bonaparte, spunând că Washingtonul a subjugat Europa pentru a duce război cu Moscova, printr-o tactică ce a mai fost folosită în istorie de liderul nazist şi împăratul francez.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.