.

Ministrul de finante da vina pe PSD pentru ratingul de tara

Distribuie prietenilor tai!

Agenţia de rating Standard & Poor’s (S&P) a confirmat ratingul României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung si scurt in valută si in moneda nationala si a mentinut perspectiva negativa.

Intr-o prima reactie, dupa anuntul Standard & Poor’s, ministrul de finante, Florin Cîţu, a declarat ca perspectiva negativa nu e responsabilitatea acestui guvern, sugerand ca PSD e de vina. “Vom reveni la perspectiva stabila cat mai curand” – spune, optimist, ministrul de finante.

In functie de “nota” acordata de agentiile de rating, o tara se poate imprumuta la dobanzi mai mari sau mai mici pe pietele internationale.

Ministrul Citu a amintit ca in luna mai cheltuieile cu investiile au ajuns la 13,1 miliarde lei, cea mai mare suma din ultimii 10 ani, iar acesta ar fi secretul pentru cresterea economica din primul trimestru.

Guvernul Romaniei e multumit, totusi, ca nu am fost retrogradati, tinand cont ca existau multe scenarii negative.

Interesant:   Alegeri europene din care lipseste ... europenismul

Portrivit Standard & Poor’s, datoria guvernamentala neta a Romaniei ar urca la 43 la suta din PIB in acest an, iar masuri majore de consolidare economica ar fi de asteptat numai dupa alegerile generale.

Reactia PSD

Social-democratii afirma, intr-un comunicat, ca Romania a scapat de retrogradarea agentiilor de rating tocmai datorita guvernarii PSD.

“Rezultatele PSD la guvernare tin inca pe linia de plutire niste amatori economici, care – in doar 7 luni – au reusit sa prabuseasca nivelul de trai al romanilor, dar si mediul de afaceri” – precizeaza PSD.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.