.

Ministrul de Externe al UE acuză Rusia de dezinformare

Distribuie prietenilor tai!

Şeful diplomaţiei Uniunii Europene a declarat luni că mass-media publice ruse au răspândit informaţii false despre vaccinurile împotriva COVID-19 european şi american în ţări în care vrea să-şi vândă propriul vaccin împotriva coronavirusului, relatează Reuters.

“Dezvoltatorii occidentali de vaccinuri sunt batjocoriţi pe faţă în media ruse, în mai multe limbi, controlate de stat, ceea ce în unele cazuri a dus la afirmaţii absurde conform cărora vaccinurile vor transforma oamenii în maimuţe”, a scris Josep Borrell într-o postare pe blog.

“Asemenea relatări sunt aparent îndreptate spre ţări unde Rusia vrea să-şi vândă propriul vaccin Sputnik V”, a adăugat Borrell, observând că aceste acţiuni ameninţă sănătatea publică în contextul pandemiei de COVID-19. El a nu furnizat exemple în acest sens.

Moscova respinge acuzațiile

Moscova a respins în mod repetat aceste acuzaţii şi susţine că Sputnik V este vizat de o campanie de dezinformare susţinută din străinătate.

Fondul rus de investiţii directe (RDIF), care este responsabil cu marketingul vaccinului în străinătate, nu a răspuns unei solicitări a Reuters de a comenta afirmaţiile lui Josep Borrell.

Interesant:   Curtea Penala Internationala vrea arestarea lui Netanyahu

Ministerul Sănătăţii de la Moscova şi Roskomnadzor, autoritatea rusă de reglementare în media şi comunicaţii, nu au răspuns unor solicitări ale Reuters de a comenta aceste afirmaţii.

Atunci când producătorul AstraZeneca, care colaborează cu Universitatea Oxford la dezvoltarea unui vaccin, a întrerupt testele clinice în septembrie din cauza faptului că unui participant i s-a făcut rău din motive necunoscute, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov le-a declarat jurnaliştilor că Sputnik V este un vaccin mai fiabil, întrucât se bazează un adenovirus descoperit în oameni, în timp ce candidatul britanic este un “vaccin pentru maimuţe”.

Testele clinice asupra vaccinului, care utilizează o versiune modificată genetic a unui virus comun care provoacă o răceală descoperit în cimpanzei pentru a învăţa celule umane să producă antigen, au fost reluate în Marea Britanie la doar câteva zile după obţinerea autorizării din partea autorităţii de reglementare.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.