.

Ministrul cipriot al Justiției a demisionat în urma scandalului legat de un criminal în serie

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ministrul cipriot al Justiției și-a dat demisia, astăzi, în urma unui scandal legat de un bărbat care a admis că a ucis șapte femei, emigrante, între care două românce, mamă și fiică. Crimele au avut loc în decursul mai multor ani și nu au fost descoperite decât recent, dintr-o întâmplare. Ministrul Ionas Nicolaou a declarat că părăsește funcția de ministru din motive de responsabilitate politică, adăugând că el nu a fost implicat personal în acest caz de crime multiple. Asasinul în serie este un cipriot de 35 de ani, fost militar de carieră, care și-a ales victimele din rândul femeilor venite la muncă în Cipru, în ideea că dispariția acestora este mai greu de observat. Oficialii ciprioți sunt acuzați, în aceste condiții, că nu au investigat cum trebuie dispariția persoanelor pentru că acestea erau din rândul migranților. Ministrul Nicolaou a făcut apel la poliția națională să efectueze o anchetă independentă privind lipsa de reacție în anchetarea cazurilor de dispariții de persoane.

Interesant:   Reguli stricte pentru începerea școlii în Spania

“Nu am dat niciodată dovadă de lipsă de respect, dar am demonstrat necesitatea unei investigații independente care va arăta lacunele din proceduri”, a declarat ministrul demisionar în fața jurnaliștilor. Președintele țării, Nicos Anastasiades, a declarat că acceptă demisia lui Nicolaou.

Demisia vine după ce mii de persoane au cerut, în stradă plecarea din funcții a ministrului Justiției și a șefului Poliției cipriote, care sunt acuzați de neglijență în serviciu și de resism. Printre victimele criminalului în serie se numără românca Livia Bunea și fiica sa minoră Elena, filipinezele Mary Rose Tiburcio și fiica sa Sierra, Arian Palanas Lozano și Maricar Valtez Arquiola. Crimele ar fi fost comise în ultimii trei ani, însă au ieșit la iveală abia în ultimele săptămâni după ce au fost descoperite cadavrele lui Mary Tiburcio și Arian Lozano, din întâmplare. Cadavrele au fost găsite pe un lac de un turist german care făcea poze. În acel lac au fost descoperite ulterior mai multe valize în care ar fi fost ascunse cadavrele celorlalte victime.

Interesant:   Putin consideră că prezența SUA a fost o tragedie pentru Afganistan
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.