.

Ministerul Turismului: Nu există risc de holeră în Marea Neagră

Distribuie prietenilor tai!

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), care monitorizează calitatea apei în perioada estivală, a anunţat că nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, într-un comunicat de presă.

“Românii nu au niciun motiv să îşi anuleze vacanţele pe litoralul românesc! Ştiu că zvonurile de risc de contaminare cu holeră s-au răspândit în rândul turiştilor în ultimele zile pe căi neoficiale. Este momentul să punem capăt acestei dezinformări! Nu există niciun risc de holeră pe litoral în ţara noastră. Situaţia este atent monitorizată de autorităţi – Institutul Naţional de Sănătate Publică, DSP Constanţa şi DSP Tulcea. Turiştii sunt în siguranţă! Pe cei care sunt îngrijoraţi cu privire la riscul epidemiologic, îi sfătuiesc să se informeze din surse oficiale, de pe site-urile INSP, DSP Constanţa, DSP Tulcea, unde datele sunt actualizate la zi. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului este şi va rămâne un real partener pentru industria turismului din România. Împreună cu mediul asociativ de profil, vom continua să promovăm destinaţiile locale şi ne vom coordona eforturile pentru a combate propagarea informaţiilor false care ar putea să afecteze turismul intern”, a declarat Radu Oprea, ministrul de resort.

Interesant:   Românii, cel mai mare risc de a ajunge in sărăcie

Îngrijorările cu privire la riscul epidemiologic de contaminare cu holeră au apărut în spaţiul public în contextul distrugerii barajului Kaholkva din Ucraina.

Autorităţile din România, responsabile de siguranţa în domeniul sănătăţii publice, care monitorizează atent calitatea apei de îmbăiere în sezonul estival (1 iunie – 30 octombrie) prin sistemul de supraveghere a bolii diareice acute (BDA) la nivelul întregii populaţii, au anunţat că în ţara noastră nu există date neconforme.

Potrivit sursei citate, din datele INSP reiese faptul că pe canalele oficiale ale instituţiilor europene şi internaţionale – EWRS (ECDC) şi IHR (OMS) nu a fost transmisă nicio alertă în acest sens. Instituţiile şi autorităţile române de resort comunică permanent. Situaţia este sub control, iar toate informaţiile de interes pe acest subiect vor fi transmise pe canalele oficiale.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.