.

Mihai Constantinescu a încetat din viață

Distribuie prietenilor tai!

Solistul de muzică ușoară Mihai Constantinescu a murit astăzi, la vârsta de 73 de ani, după ce a fost internat mai multe luni la Spitalul Floreasca, din capitală. Mihai Constantinescu s-a născut la București, la 4 ianuarie 1946. A fost absolvent al Institutului de Educație Fizică și Sport din București (1973).

A făcut parte din corul de copii al Radiodifuziunii și a studiat muzica la Școala Populară de Artă (1972) la clasa Floricăi Orăscu. A apărut în spectacole de revistă la Casa Studenților ”Grigore Preoteasa” din București și a făcut parte din formațiile Mondial și Dixie ’74.

Primele înregistrări au fost făcute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez care l-a remarcat la una dintre audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu. În 1971, a debutat la televiziune, într-un spectacol de varietăți. În 1975, melodia sa ”Am visat” (interpretă Corina Chiriac), a obținut Premiul III la Festivalul Șlagărelor de la Dresda, iar cântecul ”I.E.F.S ura!”, locul I la festivalul ”Șlagăre în devenire” (1981).

Interesant:   Ca si in alte dati, Ucraina afirma ca teritoriul Romaniei a fost lovit de Rusia, guvernul roman dezminte categoric

În 1981 a colaborat cu realizatorii filmului ”Maria Mirabela”, regizat de regretatul Ion Popescu Gopo, unde si-a pus amprenta nu doar de melodia genericului filmului, ci a fost și vocea personajului Scăpărici.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.