.

Mic ghid pentru alegerea plaselor de umbrire

Distribuie prietenilor tai!

In cazul in care noul tau hobby este gradinaritul, inseamna ca ai ajuns la locul potrivit pentru a afla mai multe detalii despre aventurile din zona plantelor. Indiferent ca esti nou in domeniu sau deja ai cativa ani vechime cand vine vorba de zonele verzi, unele idei si sfaturi nu au stricat niciodata. Chiar daca nu pare si in aparenta vara este sezonul propice pentru plante, in realitate poate crea conditii foarte precare, mai ales din cauza vanturilor puternice si arzatoare, pentru plantele tale. O plasa umbrire este necesara, pentru a te asigura ca plantele tale primesc destul soare ca sa creasca sanatoase, insa nici nu sunt amenintate de caldura prea mare. Vezi mai multe pe Bistrita24.

Poate la prima vedere ideea de plasa umbrire suna straina pentru tine, insa daca ne gandim la sere, este vorba de exact acelasi concept, insa suntem mai obisnuiti sa vorbim despre protectia plantelor pe timpul iernii si de multe ori vara este neglijata. Insa urmand aceeasi idee, cu plasa de umbrire poti crea aceste case de umbrire, care vor semana din exterior cu serele deja cunoscute. Diferenta e ca ele vor proteja plantele tale de caldura excesiva, lumina excesiva si uscaciune pe perioada verii.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

Ai grija de gradina ta

E clar ca fiecare planta, leguma sau fruct are nevoie de lumina in cantitati diferite, astfel va trebui din start sa iti aranjezi gradina in asa fel incat sa poti structura sau grupa plantele astfel ca ele sa primeasca exact cantitatea necesara de lumina si caldura. De asemenea, trebuie sa stii exact ce fel de plasa umbrire vei alege, deoarece acestea vin in materiale diferite, adaptate pentru nevoile fiecarei plante.

Unele plante au nevoie de lumina puternica si constanta, adica 6 ore sau mai mult de 6 ore pe zi. In aceasta categorie poti enumera rosiile, castravetii, vinetele, care trebuie sa fie plantate in zona din gradina ta care primeste cel mai mult soare.

Zona partiala de soare, adica plante ce au nevoie de soare intre 3 si 6 ore pe zi. Aici poti enumera morcovii si cartofii, plante ce au nevoie si de umbra pe langa lumina.

Plantele ce prefera sa stea in umbra in loc de un soare prea orbitor sunt spanacul, salata, plantele cu mai multe frunze verzi, de obicei. Ele pot primi intre 2 si 4 ore de lumina pe zi, in rest insa trebuind sa le oferi umbra sau lumina nu foarte puternica.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Cateva avantaje pentru care ai opta la plasa de umbrire

Tehnica de gradinarit ce implica o plasa umbrire este usor de instalat, nu vei avea probleme cu ea si iti va oferi un nivel mai ridicat de productivitate in gradina, creand conditii mai avantajoase.

Materialele ce sunt folosite pentru crearea acestor plase nu sunt costisitoare si sunt destul de comune, astfel ca vei putea achizitiona o plasa de umbrire la un pret avantajos.

Folosind o plasa umbrire, nevoia pentru apa a plantelor tale va scadea, astfel putand sa conservi mai bine apa.

Folosind o plasa umbrire vei putea cultive mai multe tipuri de flori si plante medicinale, cunoscute ca fiind sensibile la habitat.

Pentru mai multe detalii si sfaturi despre gradinarit, la fel si pentru produse ce iti vor fi utile in noul tau hobby, iti recomandam sa arunci o privire pe site-ul celor de la regal-fermierul.ro, unde vei gasi toate elementele necesare pentru o gradina sanatoasa!

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

 

 

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.