.

Metoda inedita de a scapa de cersetorii romani

Distribuie prietenilor tai!

Primaria orasului Bale, din Elvetia, ofera cersetorilor un bon de calatorie catre orice destinatie europeana. Conditia este sa nu revina in Elvetia, cel putin o vreme. Deja s-au inscris pe listele primariei multi cersetori romani.

Biroul de Migratie din Bâle le propune cersetorilor bilet de tren, numai dus, spre orice destinatie europeana, precum si suma de 18 euro. Cersetorii vor parasi orasul si se angajeaza in scris sa nu se intoarca, macar o vreme. Daca sunt prinsi ca revin, risca expulzarea din Elvetia. Presa elvetiana anunta ca s-au inscris deja pe lista numerosi cersetori, marea majoritate fiind romani. Ar fi vorba de aproximativ 30 de cersetori romani, dispusi sa lase Elvetia, pentru a se intoarce gratis cu trenul in Romania.

Elvetia, legi dure impotriva cersitului

Cantoanele elvetiene lupta cu cersetoria de ani de zile. In unele cazuri insa, legile dure impotriva cersitului nu sunt aplicate. La inceputul acestui an, Curtea Europeana pentru drepturile omului – CEDO – a condamnat Elvetia din cauza unui roman. Fusese prins la cersit la Geneva si amendat cu 456 de euro. Pentru ca nu a avut bani de amenda, romanul a stat cinci zile la inchisoare.  Dupa acest caz, procurorul general din Geneva a suspendat aplicarea legii cersetoriei, in vigoare din 2008.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Cazul romanului a provocat schimbari in toata Elvetia

Autoritatile cantonului Neuchâtel au modificat si ele legea cersetoriei, dupa victoria cersetorului roman la CEDO. Cersetoria este permisa “in cazuri de urgenta, ocazional, si este pedepsita prin lege daca devine o obisnuinta” – se arata in decizia autoritatilor locale. Cersetorii pot fi amendati cu pana la 500 de euro daca se folosesc de copii sau de persoane cu handicap.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.