.

Mesaj emotionant dupa vizita in Romania

Distribuie prietenilor tai!

Dupa vizita pe care a facut-o in Romania, Papa Francisc a postat un mesaj in limba romana pe reteaua de socializare Twitter.

“Fecioara Maria sa-si intinda ocrotirea ei de mama peste toti cetatenii Romaniei care, in decursul istoriei, si-au pus intotdeauna increderea in mijlocirea ei. Fecioarei Maria va incredintez pe voi toti si ma rog pentru ca ea sa va calauzeasca pe calea credintei” – a scris Suveranul Pontif, in aeronava Tarom, cu care s-a intors la Roma, dupa o vizita de stat, pastorala si ecumenica, de trei zile in Romania, sub genericul Sa mergem impreuna !

In decursul celor trei zile cat s-a aflat in Romania, Sfantul Parinte a participat la evenimente publice organizate in Bucureşti, Sumuleu Ciuc, Iasi si Blaj. Unul dintre cele mai frumoase momente a fost ceremonia de beatificare a celor sapte episcopi greco-catolici martiri, torturati si prigoniti de regimul comunist. Serviciul religios de beatificare a avut loc pe Campia Libertatii de la Blaj. Cei 7 prelati au fost arestati in 1948 si acuzati de tradare, pentru ca au refuzat sa treaca la ortodoxie. Toti 7 au murit in inchisoare si au fost ingropati in secret.

Interesant:   Românii, cel mai mare risc de a ajunge in sărăcie

Gest fara precedent

Intr-un gest unic pana acum in randul bisericii, Papa Francisc a cerut iertare romilor. “Cer iertare in numele Bisericii Domnului si voua, pentru momentele in care, de-a lungul istoriei, v-am discriminat, maltratat” – le-a spus Sanctitatea Sa liderilor comunitatilor de romi din Blaj.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.