.

Merită sau nu să înlocuiești un display de telefon? Care sunt cele mai bune oferte?

Ucoz
Distribuie prietenilor tai!

Majoritatea persoanelor preferă să rămână cu ecranul spart de la telefonul mobil, în speranța că vor putea salva o anumită sumă de bani. Cu toate acestea, un display defect poate influența negativ buna funcționare a întregului dispozitiv. Dacă vrei să știi dacă merită sau nu să înlocuiești ecranul smartphone-ului și care sunt cele mai bune oferte, atunci citește articolul următor!

Cum alegi display-ul potrivit?

Dacă te-ai decis să înlocuiești display-ul spart al telefonului, este important să ai în vedere câteva criterii esențiale pentru alegerea produsului potrivit. Ecranul se alege, în primul rând, după brand.

Așadar, un telefon Huawei P30 Lite are nevoie de un display Huawei P30 Lite deoarece s-ar putea ca celelalte modele din seria Huawei P să fie prea mici sau prea mari, spre deosebire de dimensiunea propriu-zisă a dispozitivului. Pe de altă parte, trebuie să verifici: tipul de ecran: LCD, OLED etc., marginile: drepte sau curbate, dimensiunea, rezoluția, cât și alte specificații.

Ce este stricat?

Problemele apărute la ecranul telefonului pot fi foarte diverse. Acesta este alcătuit din display – componenta ce permite afișajul, touchscreen – partea tactilă și geamul de sticlă – stratul care protejează touchscreen-ul și display-l propriu-zis. Dacă sticla este spartă, atunci ea va putea fi înlocuită numaidecât, pe când la display problemele pot fi fie rezolvate, fie telefonul va avea nevoie de un ecran nou.

Când trebuie să înlocuiești un display?

  • Display-ul de la telefoanele mobile este lovit, spart, zgâriat și crăpat.
  • Telefonul nu mai răspunde la comenzi sau timpul în care comenzile sunt efectuate durează foarte mult.
  • Ecranul pâlpâie, își schimbă culorile, se stinge și se aprinde, are o dungă verticală sau orizontală care nu dispare etc.
  • Are pixeli defecți, blocați sau morți.

Merită să schimbi display-ul telefonului?

Cu siguranță vrei să duci telefonul cât mai tarziu la un gsm pentru a-ți schimba ecranul sau chiar ai vrea să-l repari tu, la tine acasă, însă s-ar putea ca aceste acțiuni să ducă la stricarea timpurie a smartphone-ului.

Din fericire, există cel puțin 4 tipuri de ecrane din care poți alege, astfel încât să investești o sumă cât mai mică. Astfel, sunt: ecrane originale noi, originale second-hand, recondiționate sau aftermarket. Fiecare dintre acestea au avantaje, diferențe, dezavantaje și costuri diferite.

După cum ți-ai dat seama, cele mai scumpe vor fi cele originale noi, iar cele mai ieftine vor fi cele aftermarket. Cu toate acestea, chiar dacă ți-ai dori un ecran nou pentru telefonul tău, trebuie să ții minte că nu la toate modelele de smartphone vei găsi display original, mai ales pentru cele apărute cu mai puțin de 1-2 luni în urmă sau pentru dispozitivele de la branduri mai puțin cunoscute sau locale; deci va trebui să optezi pentru cele aftermarket

Prețul unui display nou este influențat de brand și model, de tipul de operațiune și de piesele schimbate. Un ecran original nou poate costa între 40% și 60% din costul de achiziție al telefonului. Ecranele originale second hand au prețurile cuprinse între 20% și 30% din prețul unui ecran nou. Costul unui display recondiționat poate depăși un preț de 30%-40% mai mic decât un ecran original nou, iar cele aftermarket au prețul de aproximativ 50%-60% mai mic decât  cele noi

Unde găsești oferte pentru schimbarea display-ului?

Dacă te-ai decis că merită să investești într-un display nou, powerlaptop.ro îți pune la dispoziție ecrane pentru telefonul tău, fie acesta de la Asus, Huawei, Motorola, Nokia, Samsung, Xiaomi etc., la prețuri întotdeauna atractive și cu componente de calitate. Mai mult, pentru consultanță și alte sfaturi, vei întâlni la acest service o echipă de experți care să te îndrume.

După cum ai observat, chiar dacă pe termen scurt speri să salvezi câțiva bănuți, nu vei face decât să grăbești momentul în care vei fi nevoit să investești într-un telefon nou. Achiziționează un display potrivit pentru brandul și modelul tău de device și prelungește-i telefonului durata de viață!

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.