.

Mega-concert în Central Park din New York pentru ieșirea din pandemie

Distribuie prietenilor tai!

Primăria din New York l-a cooptat pe producătorul muzical Clive Davis pentru a organiza un mega-concert în Central Park şi a sărbători astfel recuperarea oraşului după pandemia de coronavirus, informează luni ziarul The New York Times citat de EFE.

Deocamdată nu există niciun artist confirmat, dar intenţia este de a reuni opt staruri “iconice” pentru un concert de trei ore cu 60.000 de spectatori cu prezenţă fizică şi o transmisie TV în întreaga lume, a declarat ziarului Clive Davis.

Evenimentul care se preconizează să aibă loc la 21 august va face parte dintr-o săptămână de celebrări pentru a marca redeschiderea oraşului care a fost unul din epicentrele mondiale ale COVID-19.

Cu ideea de a reuni un afiş de excepţie, primarul Bill de Blasio l-a însărcinat pe Davis, una dintre cele mai importante figuri ale industriei muzicale americane şi care de-a lungul unei cariere de mai multe decenii a lucrat cu artişti importanţi precum Janis Joplin, Bruce Springsteen, Aretha Franklin, sau Whitney Houston.

Producătorul în vârstă de 89 de ani va colabora la selectarea artiştilor cu Live Nation, gigantul specializat în spectacole live care va fi implicat şi în producţie.

Potrivit lui Davis, care din 1976 este implicat în organizarea galei premiilor Grammy, majoritatea biletelor va fi gratuită, deşi vor exista câteva locuri VIP cu plată.

Un loc special pentru spectacole legendare

Locul ales pentru acest mega-concert este situat în Central Park, o locaţie în care au susţinut spectacole figuri legendare precum Elton John (1980), Simon & Garfunkel (1981), sau Luciano Pavarotti (1993).

În ultimii ani, această zonă a găzduit mai multe ediţii ale festivalului Global Citizen, cu participarea unor vedete ca Beyoncé, Metallica, Neily Young sau Coldplay.

După ce a fost unul dintre oraşele cele mai afectate de pandemie, New York şi-a accelerat redeschiderea, încercând să reactiveze economia locală şi turismul, care este una din principalele sale surse de venituri.

Deşi în Big Apple au fost ridicate marea parte a restricţiilor impuse centrelor de agrement şi restaurantelor, nu s-a desfăşurat încă un concert de asemenea proporţii.

Potrivit primarului De Blasio, la concert vor exista zone pentru persoane vaccinate – pentru care se vor rezerva circa 70 la sută dintre bilete – precum şi zone pentru persoane care nu s-au vaccinat.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.