.

„Medici romani banuiti de trafic de implanturi” – scandalul a ajuns in presa internationala

Distribuie prietenilor tai!

Sute de implanturi medicale care ar fi fost prelevate de la cadavre ca sa fie reutilizate pe pacienti in viata, incalcand normele legale si sanitare – scriu ziarele straine despre scandalul de la Brasov si Iasi.

Presa straina aminteste ca a fost deschisa o ancheta penala pentru a demantela reteaua de trafic de implanturi, din care se crede ca fac parte cinci medici. Unul dintre ei, care lucreaza la un  spital din Iasi, a fost plasat in detentie, pana la primele rezultate ale anchetei de abuz de putere si luare de mita. Potrivit procuratorii, acest medica ii coordona pe alti patru care puneau implanturi cardiace (de tip pacemaker si defibrilator) prelevate de la pacienti decedati, fara acordul familiei.

238 de interventii chirurgicale cu asemenea tipuri ilegal de implanturi ar fi fost realizate de acesti medici in ultimii 6 ani. Aceste implanturi ii expuneau pe pacienti la complicatii grave, existand inclusiv riscul de deces, tinand cont ca nu se stia originea lor si erau transferate de la o persoana la alta fara proceduri medicale riguroase necesare in asemenea cazuri. „O mare parte dintre implanturile recomandate de acest medic nu erau necesare, iar diagnosticul era fals, ba chiar suspectii prescriau medicamente care sa le declanseze simptome specifice” – precizeaza procurorii.

Interesant:   Informatii esentiale despre vot!

Presa straina subliniaza faptul ca sistemul de sanatate din Romania, care e printre cele mai putin dezvoltate din Uniunea Europeana, este recunoscut ca fiind corupt. Costurile pentru ingrijiri medicale, in Romania, reprezinta 5,9 la suta din Produsul Intern Brut, unul dintre nivelurile cele mai mici din blocul comunitar, unde media e de 10,9 la suta.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.