.

Masuri anti-tero in noaptea de Revelion

Distribuie prietenilor tai!

Mai multe tari europene se confrunta cu pericolul terorismului islamist, in contextul razboiului din Gaza. In Franta, autoritatile iau masuri drastice de securitate pentru noaptea de la cumpana dintre ani.

90.000 de politisti plus alte mii de agenti in civil vor fi desfasurati in Franta in noaptea de Revelion. In Hexagon, alerta anti-terorista e la nivel maxim. Peste un milion si jumatate de oameni vor sarbatori  Revelionul in strada, atat pe Champs-Elysees, cat si in alte locuri. Mai ales Parisul este supravegheat non-stop. “Am cerut mobilizarea deplina a politiei si jandarmeriei, tinand cont ca amenintarea terorista e foarte ridicata. Asa cum stiti, Franta a fosst in mod special in vizorul teroristilor ani de zile, inclusiv in ultima perioada,” – a declarat Gerard Darmanin, ministrul de Interne al Frantei. Agentii desfasurati in zona Champs-Elysee vor avea dreptul sa-i opreasca pe petrecareti si sa-i perchezitioneze, daca par suspecti.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

In Spania, in unele piete publice, accesul in noaptea de Revelion va fi limitat. De exemplu, in Puerta del Sol, doar 15 mii de persoane vor putea participa la festivitatile in aer liber de la miezul noptii. Spania este, in prezent, la nivelul de alerta anti-tero 4, penultimul.

La Roma, 1200 de politisti vor fi pe strazi pentru a supraveghea multimea de petrecareti din noaptea de Revelion. De asemenea, autoritatile locale au primit de la ministerul de Interne instructiuni precise pentru evitarea aglomeratiei in strada.

Recent, in Germania, Austria si Danemarca au fost arestati mai multi militanti islamisti. Existau informatii ca cercurile musulmane radicale pun la cale, de sarbatori, un lant de atentate.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.