.

Măștile devin obligatorii în Vâlcea

Distribuie prietenilor tai!

Purtarea unei măşti de unică folosinţă sau reutilizabile ori a unei eşarfe care să acopere gura şi nasul va fi obligatorie începând din 7 aprilie în judeţul Vâlcea, în instituţiile publice, la locul de muncă, în spaţiile comerciale şi în mijloacele de transport, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.
Potrivit sursei citate, măsura se va aplica în tot judeţul, inclusiv cetăţenilor care se vor afla în tranzit iar administratorii spaţiilor comerciale şi conducătorii instituţiilor au obligaţia să interzică accesul persoanelor care nu sunt protejate.
“Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea a stabilit că, începând de mâine, 7 aprilie 2020, purtarea de măşti faciale va deveni obligatorie în toate instituţiile publice, la locul de muncă, în spaţiile comerciale şi în mijloacele de transport din judeţ. Măsura a fost luată în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 şi se va aplica în tot judeţul, inclusiv cetăţenilor care se află în tranzit. Pentru protecţia gurii şi a nasului sunt acceptate atât măştile improvizate din materiale textile, de unică folosinţă sau reautilizabile, precum şi eşarfele. Administratorii de spaţii comerciale sau orice alte spaţii în care populaţia are acces, precum şi conducătorii instituţiilor publice au obligaţia de a dispune măsurile necesare prin care să interzică accesul persoanelor care nu sunt protejate”, se arată în comunicatul Prefecturii Vâlcea.
CJSU Vâlcea a mai decis luni că operatorii de transport persoane au obligaţia de a nota datele de identificare ale persoanelor care urcă în autovehicule pentru a putea fi puse la dispoziţie, la cerere, DSP şi Poliţiei, pentru anchete epidemiologice în cazul transmiterii comunitare a virusului SARS-CoV-2.
“Operatorii de transport local, intrajudeţean şi interjudeţean de persoane, prin curse regulate sau curse speciale, au obligaţia de a nota datele de identificare (nume, prenume, adresa de domiciliu) ale persoanelor care urcă în autovehicul. Datele colectate vor fi puse, la cerere, la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică sau a organelor de poliţie pentru efectuarea unor eventuale anchete epidemiologice în cazul transmiterii comunitare a virusului SARS-CoV-2”, se precizează în comunicat.
În privinţa spaţiilor de carantină, sursa citată precizează că autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a asigura spaţii special amenajate, însă în situaţia în care sunt în imposibilitatea de a asigura asemenea spaţii, vor încheia contracte pentru asigurarea tuturor serviciilor aferente carantinei cu prestatorii de servicii, precum şi cu orice alte centre de carantină desemnate la nivel local de către DSP.
Prefectura Vâlcea menţionează că dacă se epuizează locurile deja stabilite pentru carantinare, se vor face demersuri pentru identificarea şi contractarea de noi spaţii corespunzător amenajate iar în cazul refuzului proprietarului sau administratorului, spaţiul va fi rechiziţionat.

Interesant:   Medic belgian despre Romania : “Nu au centre de arsi, iar ce au la dispozitie nu le permite sa trateze pacientii cu arsuri grave”
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.