.

Marocul nu îl mai primeşte în vizită pe Călin Popescu Tăriceanu

Distribuie prietenilor tai!

Regatul Marocului a anunţat că amână vizita în această ţară musulmană a preşedintelui Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu.

“Vizita oficiala a presedintelui Senatului, dl. Calin Popescu Tariceanu, in Regatul Maroc, care urma sa aiba loc in perioada 27-31 martie 2019, a fost amanata la solicitarea partii marocane, urmand a fi reprogramata pentru o perioada ulterioara, ce urmeaza a fi stabilita de comun acord”, se arată într-un comunicat de presă al Senatului de la Bucureşti. Decizia părţii marocane vine la o zi de la anularea vizitei în România a regelui Abdallah al II-lea al Iordaniei, după declaraţiile premierului Viorica Dăncilă referitoare la mutarea ambasadei României din Israel la Ierusalim.

Călin Popescu-Tăriceanu urma să efectueze această vizită în Maroc alături de o delegaţie parlamentară, la invitaţia omologului său, preşedintele Camerei Consilierilor, potrivit unui memorandum intern al Senatului.
Delegaţia română avea programate întrevederi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului Regatului Maroc, cu şeful Guvernului marocan şi ministrul de Externe din aceast stat.
“Vizita se înscrie în cadrul demersurilor pentru continuarea şi intensificarea dialogului parlamentar la nivelul conducerii celor două Legislative şi al grupurilor de prietenie, având în vedere faptul că Marocul reprezintă o relaţie prioritară pentru impulsionarea dialogului politic şi extinderea cooperării dintre România şi statele din Africa de Nord, conform informării Ambasadei României în Regatul Maroc”, se arăta în memorandum.

Interesant:   Klaus Iohannis la Summitul NATO, dupa cascadoria politica a candidaturii la sefia Aliantei

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.