.

Marea Britanie si Israel, fruntasele vaccinarii, se confrunta cu o explozie de cazuri COVID

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Numarul de noi infectari cu COVID-19 raportate in decurs de 24 de ore in Israel a depasit pentru prima data pragul de 1.000 de cazuri in ultimele patru luni.

Aceasta crestere galopanta a numarului de  cazuri COVID e pusa pe seama variantei Delta. Autoritatile israeliene recunosc ca Pfizer, vaccinul folosit preponderent, nu e chiar asa de eficace cum s-a crezut initial. Aproape jumatate din noile cazuri sau chiar mai mult de jumatate sunt pacienti  vaccinati cu ambele doze.

Condamnari penale pentru cei ce incalca regulile carantinei

Premierul israelian Naftali Bennett a cerut aplicarea  stricta a restrictiilor menite sa limiteze raspandirea virusului. Cei care nu respecta regulile carantinei vor fi condamnati penal, iar politia va controla la sange modul in care se respecta regulile sanitare, mai ales la nunti si evenimente.

Minstru britanic, vaccinat, a facut COVID

Ministrul Sanatatii din Marea Britanie, Sajid Javid, dublu vaccinat cu Astra Zeneca, a fost confirmat pozitiv. Imediat, premierul Boris Johnson si ministrul de finante, Rishi Sunak, au intrat in izolaare, fiind contact cu el. De zile intregi, numarul infectarilor noi cu COVID e de circa 50 de mii. Dar, ca si in cazul Israelului, mortalitatea se mentine la un nivel extrem de scazut.

Interesant:   Ce simprome persistă la un an de la diagnosticarea cu Covid 19

Avertisment  sumbru

Epidemiologul sef al Marii Britanii, profesor Neil Ferguson, atrage atentia ca un numar de 100.000 de cazuri pe zi e aproape inevitabil, in conditiile in care luni, 19 iulie, e ziua Marii Eliberari, cand in Marea Britanie se ridica aproape toate  restrictiile.

“Greu de spus cu certitudine, dar cred ca 100.000 de cazuri pe zi e un  scenariu aproape inevitabil. Sunt aproape sigur ca vom ajungela o mie de spitalizari pe zi. E posibil sa ajungem chiar la 2000 de spitalizari pe zi si 200 de  mii de cazuri pe zi” – crede marele epidemiolog britanic.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.