.

Marea Britanie este obligată să participe la alegerile europarlamentare

Distribuie prietenilor tai!

Britanicii trebuie să participe la alegerile pentru Parlamentul European, a anunțat BBC, deși guvernul de la Londra spera că acordul pentru Brexit va duce la evitarea implicării politicinilor britanici în scrutinul european. Informația a fost confirmată pentru BBC de către politicianul britanic David Lidington. Votul din Regatul Unit urmează să aibă loc pe 23 mai, dar premierul Theresa May a declarat că acestea nu vor mai avea loc dacă parlamentarii urmau să cadă de acord asupra unui plan pentru Brexit mai înainte. Însă, acum, David Lidington spune că “din păcate” nu va fi “posibil să se încheie acest proces” înainte de data la care Marea Britanie trebuie să participe, legal la alegeri. El a precizat că guvernul va încerca să facă întârzierea “cât mai scurtă posibil”.

Marea Britanie urma să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie, dar cum un în Parlament s-a convenit un Brexit fără acord, Uniunea Europeană a extins termenul de ieșire până pe 31 octombrie anul acesta.

Interesant:   Cum ajunge combustibilul rusesc in Europa, in pofida sanctiunilor

Londra poate părăsi Uniunea și mai devreme de 31 octombrie, dar dacă nu iese din Uniune până pe 23 mai, Marea Britanie este obligată să trimită parlamentari la Bruxelles. Purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May a declarat că regretă profund că Marea Britanie nu va părăsi blocul european la data prevăzută, pe 29 martie, și a recunoscut că mulți oameni s-au simțit foarte frustrați că alegerile europene vor merge înainte.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.