.

Marea Britanie : avertisment urgent pentru proprietarii de caini adusi din Romania

Distribuie prietenilor tai!

Periculosul virus “B canis” – care provoaca bruceloza – face ravagii in Marea Britanie. Infectia bacteriana este, in general, limitata la cainii din Europa de Est, in special Romania, Serbia si Bosnia.

Toti cainii care au fost testati pozitiv in Marea Britanie au fost importati din Europa de Est – unde infectia este endemica – ori au fost in contact cu un caine importat adus din aceasta regiune.

Autoritatile britanice au confirmat ca infectia se raspandeste intre cainii din Marea Britanie prin intermediul cresterii in canise. Virusul a fost depistat si la trei stapani de caini din regat. Proprietarii de caini adusi din Europa de Est ar trebui sa se spele pe maini de fiecare data cand isi ating animalele de companie. Autoritatile britanice din domeniul securitatii sanitare au explicat ca riscul infectarii oamenilor este foarte scazut. Insa britanicii care detin caini adusi din Europa de Est, mai ales din Romania, Serbia si Bosnia-Hertegovina, sunt mai expusi riscului de a contracta bruceloza, porin contactul cu lichid reproducator, sange sau urina animalului lor de companie. “Acestia ar trebui sa se spele pe maini dupa orice interactiune cu cainele lor si ar putea lua in considerare sa poarte manusi, ochelari de protectie si o masca de fata atunci cand isi ating animalul de companie”, se arata in comunicat UKHSA  – autoritatea de sanatate publica si veterinara din regat. De asemenea, a fost publicata o lista cu simptomele infectiei la om: febra, dureri de cap, transpiratie, pierderea poftei de mancare.

Interesant:   Românii, cel mai mare risc de a ajunge in sărăcie

La caini, virusul poate provoca sterilitate si avorturi spontane, precum si oboseala, ganglioni limfatici umflati la nivelul gatului, axilelor sau inghinala, precum si probleme la nivelul spatelui sau al articulatiilor.

In general, boala este rareori fatala la om, dar netratata poate duce la endocardita si meningita. Persoanele imunocompromise, copiii mici si femeile insarcinate pot prezenta un risc mai mare de a dezvolta simptome si boli grave.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.