.

Manchester City este anchetată de UEFA pentru nereguli financiare și poate rata Champions League

Distribuie prietenilor tai!

The New York Times anunță că UEFA a început o anchetă la adresa clubului de fotbal Manchester City, care tocmai a câștigat campionatul în Anglia, privind acuzațiile de nereguli financiare care au contribuit la succesul pe teren al formației. Potrivit jurnaliștilor americani, dacă ancheta UEFA confirmă neregulile financiare, Manchester City ar putea fi interzisă de la participarea în ediția viitoare sau cea de peste doi ani a Ligii Campionilor. Clubul, care a câștigat de 4 ori campionatul Angliei în ultimii 8 ani, de când fratele șeicului care conduce Emiratele Arabe Unite a investit în echipă, își dorește cel mai mult să câștige trofeul Ligii Campionilor. Manchester City este anchetată de câteva luni de către autoritățile engleze și de oficialii UEFA pentru că ar fi încălcat regulile financiare în ultimul an. Specialiștii UEFA controlează deja conturile clubului care a investit peste un miliard de euro în ultimii ani în transferuri și investiții în stadion și alte facilități sportive. Decizia finală urmează să fie luată peste două săptămâni, la o reuniune specială care va avea loc la Nyon, în Elveția. Manchester City a respins cu fermitate acuzațiile și a amenințat UEFA că vor răspunde cu agresivitate la eforturile internaționale de a-i bloca accesul în Champions League.

Ancheta a pornit după ce în spațiul public au apărut informații despre aranjamentele financiare și încălcările legilor de către Manchester City în cadrul așa ziselor Football Leaks – dezvăluiri care cuprind mai multe schimburi de e-mailuri și documente interne ale clubului din Anglia. Documentele dovedesc eforturile clubului de a ocoli și păcăli regulile financiare ale UEFA prin investirea de sume uriașe de bani din Emiratele Arabe Unite, inclusiv prin contracte cu compania aeriană oficială din Emirate, Etihad. De altfel, Etihad este principalul sponsor care dă și numele stadionului lui Manchester City, construit de investitorii din Orientul Mijlociu în Manchester.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.