.

Maia Sandu: “suntem ingrijorati de securitatea tarii noastre”

Distribuie prietenilor tai!

Aflata la Bucuresti, presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat ca exista motive de ingrijorare privind securitatea tarii.

Dupa intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis, Maia Sandu a atras atentia ca razboiul din Ucraina a destabilizat piata energetica. Inflatia record, cauzata de cresterea brusca a preturilor la energie si carburanti, afecteaza puterea de cumparare a omului de rand. In plus, a declarat Maia Sandu, Republica Moldova e lovita de seceta care pune in pericol munca agricultorilor.

Aceste crize se suprapun peste situatia dificila creata de razboiul din Ucraina. “Combinatia de crize cu care se confrunta acum Republica Moldova este o povara grea pentru tara mea, o povara pe care nu o putem duce singuri” – spune Maia Sandu. De asemenea, ea a anuntat ca Moldova vrea sa cumpere gaze din Romania si ca moldovenii platesc energia de doua ori mai scump fata de romani.

Cumpararea de gaze din Romania, cat mai repede posibil, spera Chisinaul

Dupa intalnirea cu Klaus Iohannis, Maia Sandu a atras atentia ca achizitionarea de gaze din Romania trebuie sa se faca foart curand. “Acest lucru este critic pentru a ne asigura ca oamenii nostri nu vor ingheța la iarna si pentru a mentine stabilitatea sociala in tara. Suntem o tara mica, vulnerabilizată de razboi, iar cetatenii nostri platesc cel mai mare pret raportat la venit pentru energie din toata Europa. Pentru gaz platim deja un pret dublu fata de cel pe care il plătesc consumatorii din Romania” precizeaza Maia Sandu.

Interesant:   Viktor Orban inflameaza spiritele in Romania si Ucraina

Situatia din Transnistria

Maia Sandu a evocat situatia din Transnistria si a declarat ca evolutiile de acolo sunt urmarite indeaproape. Ea nu a facut referire directa la auto-proclamatii lideri transnistreni, pro-rusi, spunand doar ca : “apropierea frontului ruso-ucrainean de hotarul nostru de est creste gradul de incertitudine. Creste numarul provocărilor lansate de forte interne, ce urmaresc destabilizarea situatiei din Republica Moldova.”

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.