.

Mai apare un vaccin, mai eficace si mai ieftin decat Pfizer

Distribuie prietenilor tai!

Compania americana Moderna a anunta ca vaccinul sau experimental impotriva COVID are o eficacitate de 94,5 la suta.

Asadar, ar urma sa fie mai eficace decat primul vaccin anti COVID, anuntat saptamana trecuta si pus la punct de Pfizer si BionTech, care ar avea o eficacitate de 90 la suta.

In plus, serul de la Moderna ar urma sa fie mai ieftin si e mai usor de stocat. Vaccinul Pfizer va ridica probleme, pentru ca trebuie depozitat in conditii speciale, la minus 80 de grade Celsius. In schimb, in ce priveste termostabilitatea, vaccinul Moderna pare a fi mult mai bun: poate fi pastrat la frigider, la temperaturi intre 2 si 8 grade, timp de 30 de zile. “E un punct de cotitura in lupta impotriva pandemiei. Vaccinul nostru, mRNA-1273, poate preveni boala COVID-19,inclusiv formele severe. E un punct de referinta, dar mai avem multe de facut. Faptul ca vaccinul e eficace e o veste grozava, dar mai avem de trecut prin niste proceduri, care includ finalizarea studiului, obtinerea de date, inclusiv date despre siguranta lui”– a declarat dr. Stephen Hoge, presedintele firmei americane Moderna.

Compania Moderna are in plan sa produca anul acesta 20 de milioane de doze de vaccin, iar anul viitor intre 500 de milioane si un miliard de doze. Fabricarea acestora se va face nu numai in unitatile proprii din Statele Unite, ci si in cele create prin parteneriate cu Elvetia si Spania.

Uniunea Europeana va cumpara si acest vaccin

Comisia Europeana a anuntat ca e in tratative cu Moderna pentru a achizitiona doze din acest vaccin, atunci cand va fi gata. Bruxelles-ul are deja contract cu Pfizer si BionTech, si va semna si cu firma germana CureVac, deci Moderna ar fi al treilea vaccin anti COVID de care ar putea beneficia europenii.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.