.

Magistratii refuza intalnirea cu Dancila!

Distribuie prietenilor tai!

Deoarece Ordonanta de Urgenta ce a modificat toate legile justitiei a starnit controverse si scandal in justitia din tara noastra, mai multe parchete si tribunale anuntand ca isi vor suspenda activitatea, Viorica Dancila a decis ca luni, 25 februarie sa cheme la discutii magistratii. Reamintim ca in zilele de joi, respectiv vineri, magistrati de la mai multe tribunale au protestat, in toata tara, inclusiv in Bucuresti, unde cateva sute de magistrati s-au adunat pe treptele Palatului de Justitie.

La scurt timp dupa comunicatul emis de catre Guvern, asociatiile de magistrati nu au intarziat sa ii raspunda public Vioricai Dancila la invitatie. Acestia au transmis in scris ca ei nu pot negocia independenta justitiei, iar singura solutie pentru a se evita o criza mai grava ramane abrogarea cat mai rapida a Ordonantei de Urgenta.

Mai mult, magistratii au tinut sa precizeze ca orice negociere ar fi trebuit sa se faca inaintea adoptarii Ordonantei, si nu dupa ce aceasta a fost adoptata “tacit” si “pe repede-inainte” de catre Guvernul Romaniei, Tudorel Toader trimitand in seara de luni proiectul de Ordonanta la CSM – nu a asteptat avizul CSM; iar in sedinta de Guvern de marti acesta a iesit public dupa sedinta de Guvern si a anuntat ca toate Legile Justitiei au fost modificate prin Ordonanta de Urgenta.

Interesant:   Seful Consiliului Judetean Prahova, in vizorul DNA; Iulian Dumitrescu, PNL, a fost adus cu mandat la DNA Bucuresti

Asociatiile de magistrati ce au raspuns public invitatiei prim-ministrului Viorica Dancila, au tinut sa le propuna si celor din CSM sa nu trimita vreun reprezentant la intalnirea de luni de la Guvern, acestia remarcand si faptul ca nu s-a adresat vreo invitatie Procurorului General, Augustin Lazar si nici presedintelui Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.