.

Magistratii ies vineri in strada impotriva OUG-ului pe Justitie!

Distribuie prietenilor tai!

Revolta in randul societatii civile si nu numai, continua sa creasca dupa adoptarea Ordonantei de Urgenta ce modifica toate legile justitiei. Astazi, pe retelele de socializare, dupa adunarea generala a magistratilor, au aparut mai multe chemari la protest. Un protest va avea loc si vineri, de la orele 18, protestul urmand sa se desfasoare la Palatul de Justitie din Capitala.

Mai multi magistrati au scris acelasi mesaj pe retelele de socializare, prin care anunta ca vineri vor iesi la protest contra Ordonantei de Urgenta adoptata in sedinta de Guvern de marti, ordonanta ce a fost data fara a primi vreun aviz din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Cunoscutul judecator, Cristi Danilet, membru CSM in trecut, a anuntat pentru ca judecatorii si procurorii vor incepe sa organizeze proteste asemeni celor organizare de polonezi, in urma cu aproximativ un an. Mai exact, magistratii vor intra in salile de judecata doar pentru a solutiona cauzele urgente, in special cele cu arestari sau retineri, pentru celelalte spete incercand sa se gaseasca motive ca acestia sa nu intre in sala de judecata.

Interesant:   USR-istii isi aleg noul presedinte

De altfel, magistratii din Brasov au dat startul protestelor inca de miercuri, la o zi dupa adoptarea OUG-ului pe Justitie, procurorii si judecatorii din Brasov declarand ca noua sectie speciala de investigare a infractiunilor din Justitie va deveni o structura paralela, ce este neconstitutionala.

Si astazi, procurorii si judecatorii din Alba-Iulia si Constanta au protestat din acelasi motiv, motiv ce scoate cateva sute de oameni in strada – Ordonanta de Urgenta.

Si societatea civila se mobilizeaza pentru un protest de amploare, iar miscari importante precum Coruptia Ucide, Initiativa Romania, Luptam pentru Romania, Rezistenta si Geeks for Democracy au creat evenimente pe retelele de socializare. In acelasi timp, USR si PLUS au anuntat ca sambata si duminica vor iesi in strada alaturi de societatea civila pentru a spune “nu dictaturii”, dupa cum se arata in postarea unor membrii USR.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.