.

Mafia lemnului din România a agresat echipa care făcea un documentar pentru Netflix

Distribuie prietenilor tai!

Incident incredibil petrecut în Parcul Național Domogled Valea Cernei. O echipă care filmează un documentar despre tăierile ilegale din lemn din România pentru canalul Netflix a fost agresată de mafioți. Documentarul va apărea la finalul acestei luni pe Netflix, are mai multe episoade, numește „Broken”, și a fost realizat de jurnaliști americani. Unul dintre episoade se referă la defrişările ilegale din ţara noastră, din Parcul Național Domogled Valea Cernei și din Parcul Național Retezat.
Gabriel Păun, președintele ONG-ului Agen Green, i-a condus pe realizatorii americani prin pădurile care furnizează lemnul pentru fabricile de mobilier. „Când vine vorba despre mobilă ieftină, de proastă calitate, care devastează pădurile şi se vinde pe toată planeta, România este cap de listă în episodul documentarului dedicat acestui subiect”, afirmă activistul român.
Gabriel Păun, care a apare în această mini-serie Netflix, a povestit la Digi24 că în timpul filmărilor el şi jurnaliştii americani au trecut prin clipe de coşmar, fiind agresați în pădure de niște tăietori ilegali de lemn pe care i-au întâlnit întâmplător în Valea Cernei.
„A fost o vizită cu peripeții încă de la început. S-a întâmplat ca, atunci când eram în mijlocul parcului național Domogled-Valea Cernei, am dat nas în nas cu niște tăietori pe care îi prinsesem cu trei luni înainte: tăiau ilegal și erau ajutați de un angajat al ROMSILVA. Probabil că m-au recunoscut, probabil că erau spiritele inflamate, pentru că le-am făcut denunț la poliție și s-a deschis un dosar penal în acel sens, dar nu așa, imediat, ci după ce am escaladat, pentru că poliția locală a încercat să acopere cazul și doar când am escaladat la Inspectoratul General al Poliției și Județean din zona respectivă și la Garda Forestieră s-a constatat”, a povestit Gabriel Păun. „În momentul în care m-au văzut cu echipa, nici n-au stat la vorbe, au tăiat repede un arbore gros peste drum în față, unul în spate și ne-au barat drumul. Într-o clipă, noi eram practic ținuți acolo împotriva voinței noastre”, a relatat incidentul Gabriel Păun.

Interesant:   Premierul olandez, cu cele mai mari sanse la sefia NATO, primele declaratii dupa ce si Iohannis s-a autopropus
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.