.

MAE respinge o notă de protest a Rusiei

Distribuie prietenilor tai!

Rusia a trimis o notă Ministerului de Externe al României privind încălcări ale drepturilor cetăţenilor ruşi în România, MAE român promiţând că va lua măsuri dacă va fi posibil, a declarat miercuri ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, într-o intervenţie la postul Rossia-24, potrivit TASS.

“Noi, desigur, am protestat pe lângă autorităţile române, am trimis o notă MAE român. Ni s-a cerut să le oferim cazuri concrete de încălcare a drepturilor cetăţenilor ruşi şi au promis că vor lua măsuri dacă este posibil. Vom lucra în această direcţie”, a afirmat Kuzmin în aceeaşi declaraţie.

Ambasadorul rus a indicat că, în România, sunt “relativ puţini” cetăţeni ruşi. “Le recomandăm să utilizeze rute care să ocolească zona de conflict. În cazul nostru, ruta este Turcia – prin Istanbul – sau Serbia – prin Belgrad. În acelaşi timp, înţelegem că în condiţiile în care autorităţile române au anunţat închiderea spaţiului aerian, condiţiile pentru evacuarea din România, desigur, sunt complicate în mare măsură”, a adăugat el.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

La 24 februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că a decis să declanşeze o operaţiune militară specială în Ucraina. UE a calificat aceste acţiuni drept o încălcare a dreptului internaţional şi a impus sancţiuni în consecinţă, notează TASS.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, miercuri seara, primirea unei Note verbale din partea Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti (înregistrată la MAE la data de 2 martie), prin care aceasta din urmă informează asupra unor “acţiuni nefondate” nespecificate prin care s-ar fi încălcat “drepturile sociale şi de proprietate” ale unor cetăţeni ruşi rezidenţi în România.

Potrivit precizărilor MAE, Ambasada solicita Ministerului Afacerilor Externe luarea de măsuri pentru încetarea şi prevenirea acestor acţiuni.

Nota în cauză nu prezintă caracteristicile unei note de protest, precizează MAE.

“Întrucât Nota verbală respectivă nu conţinea niciun fel de informaţie concretă privind cazuri de încălcări, MAE a solicitat telefonic imediat Ambasadei Federaţiei Ruse, în dimineaţa zilei de 2 martie 2022, prezentarea unor exemple sau date care să ajute la înţelegerea situaţiei şi la stabilirea eventualelor demersuri necesare. Până la acest moment, precizările solicitate nu au fost primite la MAE”, informează Ministerul de Externe.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.