.

Macron isi clarifica declaratiile privind trimiterea de trupe in Ucraina

Distribuie prietenilor tai!

Aflat la Praga, presedintele francez a respins ideea de a “intra intr-o logica de escaladare”, in urma comentariilor sale privind trimiterea de trupe occidentale in Ucraina.

“La o intrebare care mi-a fost adresata cu privire la trimiterea de trupe, am raspuns ca nimic nu a fost exclus”, a precizat Macron, intr-un interviu acordat cotidianului ceh Pravo.

“Lansam dezbaterea si ne gandim la tot ceea ce putem face pentru a sprijini Ucraina”, a adaugat el. “Am fost intotdeauna clar in legatura cu cadrul nostru: nu suntem in razboi cu poporul rus si refuzam sa intram intr-o logica de escaladare”, a adaugat seful statului.

Remarci care au starnit un val de proteste

Este pentru prima data cand seful statului francez revine asupra afirmatiilor facute la 26 februarie la Paris, la finalul unei conferinte internationale privind sprijinul pentru Ucraina. Atunci, in numele unei doctrine de “ambiguitate strategica”, el a declarat ca trimiterea de trupe occidentale in Ucraina nu poate fi “exclusa” in viitor, recunoscand in acelasi timp ca nu exista in acest stadiu un “consens” in randul aliatilor Kievului. Ulterior, guvernul francez a precizat ca nu este vorba de trupe de lupta. Toti ceilalti aliati occidentali s-au delimitat de spusele lui Macron, afirmand ca nu se pune problema trimiterii de soldati in Ucraina.

Interesant:   ISIS revendica atentatul sangeros de la Moscova, dar exista mari dubii ca ei ar fi in spatele atacului

“Nu exista niciun plan de a trimite trupe de lupta ale NATO in Ucraina” – declara secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Potrivit unor surse de presa, in Ucraina s-ar afla diversi experti militari occidentali, care se ocupa fie de servicii secrete, fie consiliaza conducerea Ucrainei. Sunt informatii neconfirmate oficial, care, se spune, ar proveni din surse rusesti.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.