.

Măcel la o universitate din Praga

Distribuie prietenilor tai!

Un student a deschis focul si a ucis cel putin 14 oameni si a ranit alte 25. Apoi si-a pus capat zilelor. Se pare ca, inainte, tanarul si-a ucis tatal.

Atacul a avut loc la Facultatea de Arte din cadrul universitatii caroline din Praga. Atacatorul, el insusi student la Facultatea de Arte, avea o pusca dotata cu luneta si teava lunga. A inceput sa traga, moment in care s-a dat alarma. Studentii si personalul universitatii au primit mesaje de alerta sa stinga toate luminile, sa se baricadeze in sali de cursuri, birouri, biblioteci si sa puna mobilier cat mai masiv in fata usilor.

A facut inconjurul lumii o fotografie cu studenti agatati de o cornisa de pe fatada cladirii. Au stat asa zeci de minute (vezi foto) pentru a se feri de gloantele criminalului.

Atacatorul, David Kozak, avea 24 de ani si era dintr-o mica localitate de langa Praga. Nu se cunosc motivele gestului sau, dar ministrul de Interne din Cehia afirma ca se exclude pista terorismului international cu legatura cu evenimentele din Israel si Gaza.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

Este cea mai mare tragedie de acest gen prin care au trecut cehii vreodata. Politia din Praga s-a mobilizat exemplar si a intervenit imediat. Se pare ca tanarul s-a sinucis, dar circula si varianta ca politia l-ar fi eliminat. Unii martori povestesc ca l-au vazut cum arunca arma si ridica bratele in sus.

Cehii sunt in stare soc. Nu se gandeau vreodata ca vor trai asa ceva, mai ales ca Cehia nu e o tara unde armele sa se procure usor. Mai ales un tip de arma asa de sofisticat cum a folosit tanarul. Centrul Pragai, piata Jan Palach, unde se afla universitatea a fost evacuat imediat. Dupa cateva ore, au fost evacuati toti studentii din cladirea universitatii. Ei au fost dusi la evaluare medicala si au stat de vorba cu politistii.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.