“Ma astept la atacuri”, declara Codruta Kovesi, Procuror-Sef la Parchetul European

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Intr-un interviu pentru canalul Euronews, Codruta Kovesi a explicat, cu regret, de ce intarzie sa-si inceapa activitatea institutia pe care o conduce, Parchetul European, si a marturisit ca se asteapta ca atat ea, cat si echipa ei sa fie tinta unor atacuri.

Parchetul European – noul organism UE care se ocupa de coruptia la nivel inalt – nu isi poate incepe activitatea din cauza Maltei. Mica insula mediteraneana nu a propus niciun candidat eligibil care sa faca parte din Parchetul European. “Din luna decembrie, tot procesul este intarziat” – a declarat Kovesi in interviul cu Euronews.

De indata ce va deveni operational Parchetul European va avea puterea de a ancheta si de a demara actiuni judiciare vizand fraudele legate de bugetul Uniunii Europene. Criticile la adresa acestei institutii nu vor lipsi, dar Codruta Kovesi e pregatita – scrie Euronews.

Echipa sa nu va investiga dosare mici, ci cazuri de persoane situate in posturi cheie sau persoane care dispun de mijloace financiare puternice. E vorba de criminalitate in domeniul TVA, cu pagube mai mari de 10 milioane de euro. “Ma astept la atacuri impotriva institutiei si a procurorilor” – a marturisit Kovesi.

Interesant:   Primarul Iașului, stropit pe față cu iaurt de către un veteran militar

Biroul Procurorului European nu dispune de fonduri si personal suficient

Inca de la inceputul anului, Codruta Kovesi atragea atentia ca Procuratura Europeana e subfinantata si nu are personal suficient. Potrivit unor surse neoficiale din Bruxelles, tarile membre nu sunt, in realitate, foarte dornice sa vada acest organism in actiune.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.