.

etoro

“Ma astept la atacuri”, declara Codruta Kovesi, Procuror-Sef la Parchetul European

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Intr-un interviu pentru canalul Euronews, Codruta Kovesi a explicat, cu regret, de ce intarzie sa-si inceapa activitatea institutia pe care o conduce, Parchetul European, si a marturisit ca se asteapta ca atat ea, cat si echipa ei sa fie tinta unor atacuri.

Parchetul European – noul organism UE care se ocupa de coruptia la nivel inalt – nu isi poate incepe activitatea din cauza Maltei. Mica insula mediteraneana nu a propus niciun candidat eligibil care sa faca parte din Parchetul European. “Din luna decembrie, tot procesul este intarziat” – a declarat Kovesi in interviul cu Euronews.

De indata ce va deveni operational Parchetul European va avea puterea de a ancheta si de a demara actiuni judiciare vizand fraudele legate de bugetul Uniunii Europene. Criticile la adresa acestei institutii nu vor lipsi, dar Codruta Kovesi e pregatita – scrie Euronews.

Echipa sa nu va investiga dosare mici, ci cazuri de persoane situate in posturi cheie sau persoane care dispun de mijloace financiare puternice. E vorba de criminalitate in domeniul TVA, cu pagube mai mari de 10 milioane de euro. “Ma astept la atacuri impotriva institutiei si a procurorilor” – a marturisit Kovesi.

Interesant:   Pfizer mai pregateste o tura de vaccinare, a treia, dar probabil nu si ultima

Biroul Procurorului European nu dispune de fonduri si personal suficient

Inca de la inceputul anului, Codruta Kovesi atragea atentia ca Procuratura Europeana e subfinantata si nu are personal suficient. Potrivit unor surse neoficiale din Bruxelles, tarile membre nu sunt, in realitate, foarte dornice sa vada acest organism in actiune.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.