.

Lupte de strada in Georgia

Distribuie prietenilor tai!

Guvernul georgian gazeaza demonstrantii, iesiti in strada pentru a condamna politica pro-rusa dusa de guvernul de la Tbilissi.

De doua seri, au loc violente de strada in centrul capitalei Georgiei, fosta republica sovietica, aflata, se pare intr-un moment de rascruce. Oamenii demonstreaza cu miile impotriva unei noi legi, dictata de Moscova, spun ei. Potrivit acesteia, asociatiile civice, ONG-urile si institutiile de presa care primesc finantare din strainatate trebuie sa se declare „agent strain”. Societatea civila e revoltata si afirma ca e vorba de tentativa de a reprima vocile independente. Guvernul de la Tbilissi nu a fost neaparat pro-rus pana acum, insa face un balet riscant intre Moscova si Bruxelles. Se declara pro-european, insa are asemenea initiative legislative cel putin indoielnice. Parlamentul a aprobat noua lege in prima lectura. Mii de tineri sunt in strada in fata parlamentului georgian. Au loc scene de lupta de strada. Guvernul a scos in strada politie, trupe speciale si, potrivit unor informatii de la fata locului, chiar si politia militara. Impotriva demonstrantiilor se folosesc gaze lacrimogene. Pe transmisiile live se aud horcaieli, oameni care tusesc, sufocati de gaze. Uzi de la tunurile cu apa si gazati de politie, tinerii rezista in strada, agitand steaguri ale Uniunii Europene.

Interesant:   Romania, din nou mentionata in afacerile dubioase facute de familia Biden

Georgia a fost refuzata de Bruxelles, deocamdata

Anul trecut, cand Moldova si Ucraina au primit statut de tara candidata, Georgia a fost refuzata. Comisia Europeana a ajuns atunci la concluzia ca Georgia inca nu indeplineste conditiile pentru a primi acest statut. La momentul respectiv, georgienii au fost extrem de dezamagiti de Bruxelles. Iar acum multi spun ca statutul de tara candidata nu ar fi permis autoritatilor sa faca atatea abuzuri.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.