.

Lungmetrajul Triangle of Sadness – Triunghiul tristetii – a castigat Palme d’Or

Distribuie prietenilor tai!

Pelicula regizata de cineastul suedez Ruben Ostlund a castigat trofeul Palme d’Or la cea de-a 75-a editie a Festivalului de Film de la Cannes.

Este cel de al doilea Palme d’Or din cariera regizorului suedez. Triangle of Sadness este o comedie cu accente negre, avandu-i in prim-plan pe Carl si Yaya, un cuplu celebru. Cei doi sunt invitati intr-o croaziera de lux la care participa doar persoane foarte bogate. Este o satira acidă despre avutia personala si modul in care influenteaza comportamentul oamenilor bogati. Pelicula abordeaza cu mult curaj tematica raporturilor de clasa din lumea occidentala.

Filmul a fost ovationat in picioare timp de opt minute de spectatorii care au asistat la premiera sa mondiala, in cadrul Festivalului de la Cannes si ii are in rolurile principale pe actorii Harris Dickinson, Charlbi Dean si Woody Harrelson.

Este povestea unui grup de modele foarte bogate si oligarhi care naufragiaza pe o insula pustie, dupa ce vaporul pe care se aflau se scufunda. Singurul supravietuitor care stie sa pescuiasca si sa aprindă focul este una dintre angajatele cu rang inferior din cadrul personalului navigant, care ajunge foarte repede in varful ierarhiei sociale de pe insula.

Interesant:   Inca o vedeta isi vinde drepturile de catalog, Justin Bieber

”Intregul juriu a fost extrem de socat de acest film” – a declarat Vincent Lindon, presedintele juriului de la Cannes.

Alexandru Belc, premiat in sectiunea Un Certain Regard

Regizorul roman a luat premiul pentru filmul Metronom, primul sau lung-metraj. Pelicula recompensata cu premiul la sectiunea Un Certain Regard este o radiografie a societatii comuniste, in Romania anilor 70. Alexandru Belc e cunoscut publicului din Romania pentru documentarele Cinema, mon amour (2015) si 8 martie (2012).

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.