.

Luna si secretele ei

Distribuie prietenilor tai!

Administratia Nationala pentru Aeronautica si Spatiu – NASA – va face noi dezvaluri despre satelitul natural al Pamantului

NASA a anuntat ca desigileaza ultimele mostre lunare, luate de astronautii Apollo, acum mai bine de 50 de ani. 9 echipe de cercetatori vor studia materialul lunar, neatins pana acum. Mostrele au fost pastrate sigilate, decenii la rand, pentru ca oamenii de stiinta s-au gandit, in acele momente, ca nu dispun de tehnologica necesara de analiza si ca va veni o zi cand alte generatii vor putea sa patrunda tainele istoriei lunare, cu mijloace mai sofisticate.

“Putem deschide mostrele pentru ca vom primi altele” – a declarat Jim Bridenstine, administratorul NASA, facand aluzie la faptul ca americanii fac eforturi pentru reluarea zborurilor pe luna, fie cu sonde, fie cu echipaje umane.

Misiunile Apollo 15, 16, 17 au adus 9 containere cu material lunar sigilat, in total 1,7 kilograme. Dintre aceste containere, 3 au ramas inchise pana in ziua de azi. Mostrele aduse nesigiliate au fost tinu9te pana acum fie inghetate, fie in heliu.

Interesant:   Metodele de calcul al distantelor rutiere si importanta acestui calcul

 

M.V.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.