.

Luna ianuarie va fi blanda

Distribuie prietenilor tai!

Ne asteapta un ianuarie cu temperaturi mai mari decat cele specifice celei de a doua luni de iarna. In aproape toata Romania, iarna va fi blanda in prima luna a anului.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat estimarile meteorologice emise pentru intervalul 3 – 31 ianuarie 2022 de catre ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata.

Astfel, in saptamana 3 – 10 ianuarie 2022, temperaturile vor fi mai ridicate in toate regiunile tarii. In nord, va ploua mai mult decat de obicei, dar in sud, regimul pluviometric va fi deficitar. In rest, va ploua in cantitati normale pentru acest interval.

In perioada 10 – 17 ianuarie 2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, in cea mai mare parte a tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare in regiunile intra-carpatice, dar local si in cele estice si sud-estice, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Estimările pentru saptamana 17 – 24 ianuarie 2022 arata temperaturi medii usor mai ridicate decat cele pe intreg teritoriul Romaniei. Iar in ultima saptamana de prognoza, 24 – 31 ianuarie 2022, temperaturile se vor situa peste cele specifice in toate regiunile. Va fi o saptamana saraca in precipitatii.

Cald in ianuarie, preturile la gaze raman calme

Va fi mai cald decat de obicei in multe zone din Europa, iar temperaturile mai mari decat de regula inseamna preturi mai calme pe piata gazelor naturale. Daca s-ar fi anticipat o luna ianuarie geroasa, pe pietele de gaze naturale s-ar fi inregistrat cresteri de preturi. In aceste conditii, dupa scumpirile masive, asistam acum la o scadere a pretului la gaz natural cu circa 20 la suta.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.