.

etoro

Lumina Sfanta a ajuns in Romania

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lumina Sfantă de la Ierusalim a sosit sambata seara in tara noastra, cu un avion special. Lumina Pastelui a fost adusa de o delegatie a Patriarhiei Romane.

Traditia aducerii luminii sfinte de la Ierusalim a intrat in al 12-lea an. Delegatia Patriarhiei Romane a fost condusa de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Timotei Prahoveanul. De la Bucuresti, Lumina Sfanta va pleca spre bisericile din toate colturile Romaniei.

Potrivit acordului dintre Biserica Ortodoxa Romana si guvern, voluntarii urmeaza sa distribuie Lumina Sfanta credinciosilor acasa, pentru ca nu avem voie sa mergem la slujba, din cauza pericolului infectarii cu temutul coronavirus.

Lumina Sfanta s-a pogorat peste un Ierusalim pustiu

Spre deosebire de alti ani, cand la minunea din Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim asistau, afara, zeci de mii de pelerini, anul acesta, din cauza pandemiei COVID-19, in fata lacasului din orasul vechi era pustiu. Credinciosii au urmarit pe internet slubja oficiata de Patriarhul ortodox grec al Ierusalimului Preafericitul Teofil al III-lea.

Interesant:   Liviu Dragnea a ieșit din pușcărie și pozează în martir

Prelatii din tarile ortodoxe, veniti la Ierusalim sa ia lumina pentru a o duce credinciosilor de acasa, nu au avut voie sa coboare din avioane, din cauza restrictiilor impuse de coronavirus. La aeronave s-au deplasat preotii care au avut dreptul sa mearga la Biserica Sfantului Mormant.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.