.

Lumea muzicala isi ia adio de la un “italiano vero”

Distribuie prietenilor tai!

Cantautorul Toto Cutugno s-a stins din viata. Avea  80 de ani si suferea, de mai multi ani, de cancer. A murit la spital, la San Raffaele din Milano, unde fusese internat cu o zi inainte.

Toto Cutugno a fost unul dintre cei mai renumiți artisti italieni, o adevarata emblema a peninsulei. A compus hit-uri de succes pentru Adriano Celentano si Ricchi e Poveri, iar in 1990 a castigat trofeul Eurovision cu melodia “Insieme:1992″. Piesa a devenit simbol al unitatii Europei, dupa disparitia Cortinei de Fier, fiind dedicata caderii zidului Berlinului. De-a lungul carierei, Cutugno a susținut mai multe spectacole si in România. Primul concert l-a avut în 1993, pe scena Festivalului Cerbul de Aur, şi a impresionat audienţa interpretând piesa ”Ciobănaş cu trei sute de oi” în limba română.

Toto Cutugno avea cancer de mai multi ani. In 2007 a fost diagnosticat cu cancer la prostata si a fost imediat operat. Cu toate acestea, in ianuarie 2009, chiar inaintea unui turneu, boala a recidivat. De asemenea, artistul avea probleme cu rinichi si nu putea sta mult in picioare.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

Salvatore “Toto” Cutugno, s-a nascut pe 27 iulie, 1945, iar primul sau succes, care i-a adus faima, a fost piesa “L’Italiano,”, publicata in 1983.

Funeraliile vor avea loc joi, la Milano.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.