.

Lumea intreaga se pregateste de vaccinarea anti-COVID

Distribuie prietenilor tai!

In toata Europa au loc pregatiri intense pentru inceperea campaniei de vaccinare anti-COVID. Tarile europene pun la punct centre de vaccinare, o retea de depozite speciale pentru pastrarea serului de imunizare si fac recrutari de personal medical care sa administreze vaccinul.

Ministrul german al sanatatii a anuntat ca primele imunizari ar putea incepe luna viitoare. Imediat ce vaccinul va fi autorizat in Europa, in Germania va incepe imunizarea populatiei. La Berlin au sunt in curs de amenajare sase centre de vaccinare, in spatii ale aeroporturilor si in pavilioane expozitionale. Autoritatile din Berlin spera ca vaccinarea sa se faca in ritm alert : o persoana la doua minute sa fie vaccinata.

In Spania, mare parte a populatiei va fi vaccinata pana la jumatatea anului viitor, a anuntat premierul Pedro Sanchez.

Gigantul farmaceutic Pfizer din Statele Unite si partenerul sau german, BioNTech, precum si compania  americana Moderna, sunt primele vaccinuri care vor fi autorizate. Pana la sfarsitul anului, ambele vor fi autorizate de Uniunea Europeana. Vaccinul Pfizer-BioNTech este mai scump, tinand cont ca necesita conditii speciale de depozitare, la -75 de grade Celsius, care pot fi asigurate cu costuri foarte mari. Serul Moderna va fi mai ieftin si marele avantaj e ca isi pastreaza stabilitatea la temperatura frigiderului, 2-8 grade Celsius.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Si Marea Britanie va declansa rapid campania de vaccinare, pentru inceput cu personalul medical si cel din politie.

In Romania, vaccinul anti COVID va fi depozitat la Institutul Cantacuzino si la 6 spitale militare din tara, pentru ca acestea au ccongelatoarele de care e nevoie in cazul vaccinului Pfizer/BioNTech.

In Statele Unite, pana la finalul anului ar putea fi imunizate 20 de milioane de persoane. Planul elaborat de administratia Trump prevede implicarea masiva a armatei pentru transportul si distributia rapida, atfel incat cat mai multi americani sa poata beneficia de vaccin.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.