.

Lukașenko a venit cu arma în mână în Palatul prezidențial din Minsk

Distribuie prietenilor tai!

Imagini care s-au propagat pe rețelele de socializare din Rusia îl arată pe liderul din Belarus, Alexander Lukașenko, cum coboară din elicopterul prezidențial, la Minsk, cu o armă de asalt model Kalașnikov. Potrivit presei ruse, Lukașenko a intrat înarmat în palatul prezidențial, semn că e gata să se lupte în cazul în care situația din țara sa se deteriorează și mai mult. Duminică, zeci de mii de persoane au demonstrat din nou la Minsk pentru a denunţa realegerea preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, lider care se confruntă de două săptămâni cu o uriaşă mişcare de protest.
Fluturând drapele în alb şi roşu, culorile mişcării de contestare, mulţimea s-a adunat în Piaţa Independenţei şi pe străzile din jur, strigând în cor sloganuri ca “Libertate!”.
Media şi conturi ale serviciului de mesagerie Telegram apropiate de opoziţie vorbesc despre peste 100.000 de protestatari în capitala Belarusului pentru a doua duminică la rând.
Aleksandr Lukaşenko a ordonat armatei să supravegheze integritatea teritorială a ţării şi i-a acuzat pe protestatari că sunt stimulaţi “din exterior”.
El a anunţat sâmbătă că va închide fabricile unde au avut loc proteste şi a sugerat că muncitorii participanţi la aceste acţiuni vor fi concediaţi, potrivit Reuters.
În ultimele două săptămâni, zeci de mii de demonstranţi au ieşit pe străzile din Minsk şi din alte oraşe din Belarus pentru a protesta contra realegerii controversate a lui Lukaşenko, în vârstă de 65 de ani, în funcţia de preşedinte la scrutinul de la 9 august.
Unii muncitori din mai multe fabrici din Belarus s-au alăturat protestelor.
Lukaşenko a negat că ar fi fost comise fraude la alegeri, aşa cum acuză opoziţia.

Interesant:   Raportul european din 2024 privind drogurile oferă o imagine de ansamblu și o evaluare a situației drogurilor în Europa, precum și recomandări esențiale
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.